Do kraja mjeseca u Virovitici će u promet biti puštena nova spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugoočekivanih projekata u Virovitici – spojnoj cesti Ulice Ljudevita Gaja i Vinkovačke, privedeni su kraju. Proteklog tjedna završeno je iscrtavanje horizontalne signalizacije te se ovih dana očekuje tehnički pregled, a nakon toga i puštanje spojne ceste u promet.

Podsjetimo, u sklopu radova izgrađena je nova dionica ceste koja obuhvaća kolnik, parkiralište, pješačku i biciklističku stazu te javnu rasvjetu i DTK mrežu. Cesta ima dva kolna prilaza za potrebe Opće bolnice, od kojih je jedan za vozila hitne medicinske pomoći. Također, uz cestu je izgrađeno stotinjak parkirnih mjesta (od čega je 6 mjesta za osobe s invaliditetom), što će znatno rasteretiti bolničko parkiralište.

Da je riječ o važnoj prometnici za cijeli grad, potvrdio je i pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

spojna cesta vtc 3

– Ta će cesta građanima donijeti višestruku korist. Osim što će smanjiti gužvu u samom središtu grada, vozačima će biti kraći put od Lidla do „Male stanice“, ali i olakšan i brži pristup određenim institucijama kao što su, primjerice, vrtić, COOR ili osnovna škola, s jednog kraja grada. Ta cesta sa sobom donosi i nova parkirna mjesta u blizini ulaza u bolnicu, koja su itekako potrebna te dodatne ulaze za bolnicu i Zavod za hitnu medicinu VPŽ – istaknuo je K. Sabo.

Pročelnik Sabo najavio je i nove zahvate na navedenoj dionici.

– Jedan od zahvata koji se u budućnosti planiraju na toj dionici je uređenje raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja, kao i Vinkovačkom. Raskrižja bi se riješila kao kružni tokovi pošto se to do sada pokazalo kao najfunkcionalnije rješenje u gradu, odnosno promet tako najbolje i najbrže funkcionira – rekao je K. Sabo dodavši da su za kružna raskrižja naručena idejna rješenja.

Posao izgradnje dionice i novih parkirnih mjesta dobila je tvrtka Strabag d.o.o., radovi su vrijedni 5,6 milijuna kuna, a investitor je Grad Virovitica.

(virovitica.hr, foto: Matija Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content