Druga ekipa košarkašica ŽKK Virovitica Z-15 iznenadila Mladost iz Ivanovca

Kako je ženska košarka u Virovitici postala pravi hit te klub okuplja 80-ak djevojčica svih dobnih kategorija, bilo je nužno u godištu do 15 godina starosti oformiti dvije ekipe. Druga ekipa ujedno je u prosjeku najmlađa u natjecanju te je na gostovanje u Ivanovec otputovala u želji da prikupi nova iskustva koja će im pomoći u utakmicama mlađih dobnih kategorija.

Već sam početak utakmice je pokazao da se mlađahne djevojke ‘ne šale’ te su prvu četvrtinu dobile rezultatom 16:7. Ista priča nastavila se i u drugoj četvrtini i na poluvrijeme se otišlo s ‘velikih’ 24:13 za raspoložene Virovitičanke.

Na poluvremenu strateg domaćih svoje je djevojke povukao u svlačionicu ne bi li uspio shvatiti što se događa i zašto ne mogu parirati mlađahnim gošćama koje su se borile na svakom dijelu terena. Nakon uvodnih nekoliko akcija u drugom dijelu postalo je vidljivo da domaće neće ‘slomiti’ borbene gošće i u posljednju četvrtinu krenulo se s velikih 32:19.

Virovitičanke su tada ‘stale’ na loptu i dugim napadima pomalo izluđivale nemoćne igračice iz Ivanovca te do kraja utakmice kroz nekoliko kontranapada utakmicu zatvorile s 38:28 i s razlogom proslavile svoju prvu pobjedu.

Lana Bajivić bila je najefikasnija s 12 postignutih koševa, Ena Salajić dodala je 8, dok je 6 koševa postigla Lorena Kanižaj. Monika Požežanac Sabolić u prvih nekoliko minuta postigla je 4 koša no tada je nezgodno stala te ostatak utakmice odgledala s klupe. Dorotea Blažičević također je postigla 4 koša, a u strijelce su se upisale Naya Čevelak i Elena Lebinac. Svoje minute s nekoliko uspješnih skokova i ‘ukradenih’ lopti iskoristile su Eva Duršot, Lucija Petras, Nikolina Hetzel i Lana Ivoš.

ŽKK Mladost – ŽKK Virovitica 28:38

ŽKK Virovitica: Bajivić 12, Požežanac Sabolić 4, Ivoš, Lebinac 2, Blažičević 4, Kanižaj 6, Duršot, Čevelak 2, Hetzel, Petras i Salajić 8.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content