EHF i kladionice uoči početka Eura ‘pokopali’ hrvatske rukometaše: Što vi mislite, kako će proći Kauboji?

Mađarska i Slovačka su domaćini 15. Europskog rukometnog prvenstva, a na njemu je i Hrvatska koja je uz Francusku i Španjolsku jedina bila sudionik svih izdanja.

A uoči starta turnira naša reprezentacija više nije u glavnoj ulozi. Naime, stručnjaci EHF-a i kladionice su ‘pokopali’ Hrvatsku odnosno ne vide je u krugu reprezentacija koje mogu do postolja.

Tako novinari Europske rukometne organizacije kao kandidate za medalje smatraju Španjolsku, Francusku, Dansku, a spomenuli su i Mađarsku te Švedsku. O Hrvatskoj niti jedna riječ.

Nije to ništa čudno, ni iz Lijepe naše rukometaši nisu ispraćeni s velikim očekivanjima, realnost je danas drugačija, ali hrvatske rukometne majstore nikada ne treba otpisivati kao što su to napravile i kladionice – prenosi tportal.hr

Prema njima glavni favorit je Danska, koeficijent 2, zatim su tu Francuska i Španjolska (koeficijent 7), slijede Švedska (7,5), Mađarska (10), Norveška (10), Slovenija (20) i Njemačka (25), a tek na 9. mjestu je Hrvatska s koeficijentom 35.

Inače, bit će ovo čudno prvenstvo, jer zbog situacije s koronavirusom nitko ne može znati u kojem sastavu će istrčati na parket.

-To je ogroman pritisak, jednostavno na kraju ispada da osvajaju medalje na natjecanjima oni koji su zdravi, a ne oni koji su najbolji – izjavio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Baš zbog toga i nema pravih favorita, nažalost koronavirus bi mogao biti presudan faktor…

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content