Evo protiv koga će igrati Hrvatska! Otvaramo sa senzacijom, a onda slijedi veliki derbi i najteža utakmica

Iz skupine C u drugi krug će Francuska prenijeti dva boda, a Hrvatske će otići bez bodova. Epilog je to posljednjeg kola u kojem je Hrvatska razbila Ukrajinu, a Francuska Srbiju – a prenosi Index.hr.

Te dvije ekipe će stvoriti novu grupu s dvije najbolje ekipe iz skupine A (maksimalnom Danskom i Crnom Gorom, koja je u odlučujućem dvoboju za drugi krug šokirala favoriziranu Sloveniju) i iz skupine B (za prolaz se bore Island, Mađarska i Nizozemska, neke teoretske šanse ima čak i Portugal, a tko će ići dalje doznat ćemo u utorak).

U grupi B situacija je mnogo zamršenija i svi još imaju realne šanse za prolazak. U posljednjem kolu igraju Island i Mađarska te Nizozemska i Portugal. Najlošije u toj situaciji stoji Portugal koji jedini nema nijedan bod, no pobjeda protiv Nizozemske i poraz Mađarske od Islanda ostavili bi ga u igri te bi o putniku u drugi krug (uz Island) odlučivala gol-razlika.

Isto tako, pobjedama Nizozemske i Mađarske može se zatvoriti i krug od tri momčadi s četiri boda, a pobjede Portugala i Mađarske dalje bi odvele Mađarsku i Island. Pobjede Nizozemske i Islanda značile bi da te dvije ekipe i idu u drugi krug. Eventualni neriješeni rezultati dodatno bi zakomplicirali ove kalkulacije. (index.hr)

Kakav je raspored u drugom krugu?

20.1. Hrvatska – Crna Gora
22.1. Hrvatska – Danska
24.1. Hrvatska – B1 
26.1. Hrvatska – B2

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content