FOTO Počele pripreme pitomačkog četvrtoligaša: Strateg Presečan i poznati kondicijski trener Medak odradili s igračima prvi trening

Nogometaši četvrtoligaša Pitomače, pod ‘palicom’ stratega Ivana Presečana i poznatog kondicijskog trenera Feđe Medaka, započeli su danas (srijeda) s pripremama za proljetni dio prvenstva 4. lige Bjelovar-Koprivnica Virovitica.

Igrački kadar ostao je identičan onome iz jesenskog dijela. Zasad nema dolazaka, ali ni odlazaka igrača s Gmanja. Svi su zadovoljni i jedva čekaju prve pripremne utakmice.

Pripremni period bit će podijeljen u tri dijela, a prvi, izuzetno bitan, odnosi se na bazične vježbe i tu će glavnu riječ imati već spomenuti kondicijski trener Feđa Medak. Medak se i sam profesionalno bavio sportom. U svojoj bogatoj taekwondo karijeri dvaput je bio viceprvak Jugoslavije, dvaput viceprvak Hrvatske i jednom prvak Hrvatske. Trenerskom karijerom počeo se baviti prije dvadesetak godina. Između ostalog, bio je glavni trener hrvatske i švicarske taekwondo reprezentacije. Kao kondicijski trener, što se tiče nogometa, dosad se okušao u trećeligaškim momčadima, Bjelovaru i Mladosti iz Ždralova.

IMG 3432 Custom

-S nogometašima Pitomače planiram trenirati tridesetak dana. Na samom startu cilj je povećati broj treninga snage i stabilnosti, kako bi igrači što spremniji dočekali onaj dio kada će naglasak biti na tehničko-taktičkim i situacijskim treninzima. S trenerom Presečanom imao sam odličnu suradnju u Kloštru Podravskom, kada smo s Mladosti osvojili naslov Županijskog kupa i sretan sam što se ta suradnja nastavlja ovdje u Pitomači. Bit će ovo i za mene jedno novo iskustvo i ambicija i nadam se da će u konačnici uroditi plodom – rekao nam je Bjelovarčanin Medak.

U planu je odraditi sveukupno četrdeset treninga, a dogovoreno je i sedam pripremnih utakmica. Sve u skladu s ambicijama, rekao bi trener Ivan Presečan.

-Mislim da će ovo biti zaista kvalitetne pripreme. Sve smo detaljno isplanirali i nadam se da neće biti neočekivanih ozljeda. Upravo smo iz tog razloga aktivirali iskusnog trenera koji će, uvjeren sam, kondicijski pripremiti igrače na najbolji mogući način za sve ono što nam kasnije dolazi. Što se prvenstva tiče, želja je ostala ista. Uvjeren sam da je ova ekipa spremna napasti prvo mjesto i sve ćemo podrediti tom cilju. Svakako treba naglasiti da je atmosfera dosad bila odlična, pa se nadam da će tako biti i u nastavku sezone – dodao je Presečan.

IMG 3427 Custom

Prvu pripremnu utakmicu Pitomačani će odraditi 5. veljače na gostovanju kod Bednje u Beletincu. Prvi trening ‘budnim okom’ pratio je i predsjednik kluba Denis Nemčević. Kako i sam kaže, naslov prvaka velika je želja, ali nije imperativ…

-Imamo odličnu momčad, trenera i sve što je potrebno da bi osvojili prvo mjesto i to nam je velika želja, međutim, ako se to i ne ostvari, nije kraj svijeta, jer ne radimo posao na kratke staze. Ovaj projekt oko Nogometnog kluba Pitomača dugogodišnji je projekt, želimo imati stabilan klub i redovito visoki plasman. Ne znamo još kako će izgledati ta treća liga, ali definitivno postoje ambicije za ulazak u veći rang natjecanja. Dugoročno gledajući, cilj nam je igrati u istom rangu s našim najvećim županijskim rivalima, između ostalih, Viroviticom i orahovačkim Papukom – naglasio je Nemčević.

IMG 3433 Custom

Ovom prigodom osvrnuo se i na susret šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, kada je Pitomača na svom Gmanju pred prepunim tribinama ugostila prvoligaša Rijeku.

-Takva utakmica dogodila nam se jednom u sto godina, ali kao što sam već rekao, sada su stvari drugačije, sve je u klubu i oko kluba posloženo kako treba i nadam se da ćemo puno češće igrati takve utakmice. Takvi susreti od velikog su značaja za naš klub, u smislu kemije i pozitivne energije kako igrača, tako i navijača. Utakmica s Rijekom doprinijela je i većem broju gledatelja u idućim ligaškim utakmicama – zaključio je Nemčević i naglasio kako se nogomet u Pitomaču vratio na ‘velika vrata’ i kako svi pričaju o nogometu, što je doista pozitivna priča koja je odjeknula Virovitičko-podravskom županijom, ali i šire.

Podsjetimo da su nogometaši Pitomače jesenski dio sezone završili na drugoj poziciji s četiri boda manje od vodećeg Tehničara iz Cvetkovca.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković, IB Production)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content