Gdje raste najbolja kamilica na svijetu, raste i “Kuća čaja – Oaza mira”: Pogledajte kako napreduju radovi na ovom turističkom sadržaju u Špišić Bukovici

Ako se zna da ovdje raste najbolja kamilica na globusu, tada će “Kuća čaja – Oaza mira” u Špišić Bukovici biti “središte kamilice svijeta”. No, neće samo kamilica stanovati u projektu vrijednom 9,5 milijuna kuna, koje se financira u sklopu Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Uz muzej čaja, bit će tu i suvenirnica, edukacijska dvorana i šest popratnih građevina kušaonica čaja u kojima će se moći doživjeti aromatično i eterično bilje kroz kušanje čaja, ulja i prirodne kozmetike. “Kuća čaja – Oaza mira” trenutno je jedan od najvećih projekata na području općine Špišić Bukovica. Nositelj projekta je Općina Špišić Bukovica.

Uz punu potporu Virovitičko-podravske županije, partnerstvo potpisuje – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, uz savjetodavnu podršku Razvojne agencije VIDRA.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content