Hrvatski duhani započeli s ugovaranjem nove proizvodne sezone berbe 2022.

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, započeo je sa službenim ugovaranjem nove sezone proizvodnje duhana. Nova sezona nastavak je uspješne realizacije otkupa duhana u kojem su Hrvatski duhani svojim proizvođačima u potpunosti i na vrijeme isplatili ukupno 81,6 milijuna kuna, čak 6 milijuna kuna više, u usporedbi s 2020. godinom. Riječ je o najvećem volumenu i najvećoj vrijednosti proizvodnje u posljednje četiri berbe unatoč velikim izazovima koji su tijekom godine nastajali zbog vremenskih neprilika, prije svega zbog šteta nastalih od suše, tuče i mraza, a koji su značajno utjecali na kvalitetu i prinos duhana. S obzirom da su Hrvatski duhani osigurali najpovoljnije uvjete osiguranja,  proizvođačima HD-a isplaćeno je više od 16 milijuna kuna.

U 2021. godini strojno je obrano oko 50 posto duhana, uz pomoć mehaničkih berača u koje je HD posljednjih nekoliko godina investirao više od 18 milijuna kuna, a s čime se nastavlja i u nadolazećem razdoblju. Zahvaljujući uvođenju novih tehnologija u proizvodnju, smanjili su se troškovi i podigli prinosi, a istovremeno se doskočilo i ključnom izazovu poljoprivrednih proizvođača – nedostatku radne snage.

Hrvatski duhani pouzdan su partner svim svojim proizvođačima. Kao i uvijek do sada, brinu o održivosti proizvodnje duhana te kontinuirano prate sve troškove proizvodnje, što u konačnici rezultira i povećanjem cijena otkupnih klasa svake godine. Cilj je nastaviti povećavati kvalitetu i prinose duhana, a time i profitabilnost proizvođača i u 2022. godini.

U HD-u proizvođači imaju stabilno okruženje za proizvodnju, mogućnost povoljnog financiranja kompletne proizvodne godine, kao i dodatnih ulaganja u opremu i tehnologiju, kontinuiranu podršku agronoma na terenu i, uz sve to, osiguran otkup kompletne proizvodnje. Proizvodnja duhana organizirana na ovaj način jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj, što već godinama prepoznaju mnogi proizvođači.

Sve dodatne informacije oko ugovaranja nove proizvodne sezone možete zatražiti od koordinatora proizvodnje Hrvatskih duhanaDraška Ćurića, pozivom na broj 091 336 0019.

(promo)

BAT Hrvatski duhani 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content