Na blagdan Krštenja Gospodinova biskup Antun Škvorčević krstio peto dijete obitelji Jozić i Marinović u Voćinu

Na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju, 9. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je Župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu te u svetištu Gospe Voćinske predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio peto dijete iz dviju obitelji, malenu Nikol iz obitelji Srećka i Ane-Marie Jozić te malenog Matiasa iz obitelji Emanuela i Jozefine Marinović.

Na početku slavlja voćinski župnik Ivan Ereiz pozdravio je biskupa i sve nazočne. Zahvaljujući na izrazima dobrodošlice, biskup Antun Škvorčević kazao je kako se još uvijek nalazimo u božićnom vremenu te je čestitao Božić i zaželio blagoslovljenu novu godinu. Istaknuo je kako blagdanom Gospodinova krštenja završava božićno vrijeme liturgijske godine, istaknuvši da ono u Voćinu zapravo ne prestaje nego traje cijele godine po djeci u višečlanim obiteljima u kojima je na svoj način prisutan sam Isus Krist. Izrazio je radost što može krstiti dvoje djece iz takvih obitelji. S posebnim poštovanjem i zahvalnošću pozdravio je roditelje koji su donijeli djecu na krštenje, naglasivši kako su ona blago Crkve i naše Domovine.

IMG 6000 Custom

U homiliji biskup je izrazio uvjerenje kako su sudionici slavlja dobro proveli božićno vrijeme, jer su Božić slavili velikim srcem, budnim za Boga, puni povjerenja u njega i jedni u druge, napose u braku i obitelji, ispunjeni radošću i obasjani njegovim svjetlom. Ustvrdio je kako je Božić djelo Božje koje se zbiva u nama po Sinu njegovu Isusu Kristu, koji se rodio prije dvije tisuće godina za nas, i nije prestao biti s nama po služenju svete Crkve, a jedan od prvih i najvažnijih načina je sveto krštenje.

Na svršetku misnog slavlja biskup je rekao kako je želio biti s članovima obitelji malene Nikol i Matiasa da bi se s njima radovao bogatstvu života koje su primili po petom djetetu. Čestitao im je krsno preporođenje njihove djece, a osobito što se nastoje svojim opredjeljenjem ravnati po Božjim načelima i živjeti u svom krsnom dostojanstvu.

IMG 5964 Custom

Zahvalio je župniku Ivanu Ereizu za sve što nastoji činiti za dobro duša u voćinskoj župi i svetištu, napose za rad s brojnim ministrantima kojih je više od trideset ispunilo i jučer oltarni prostor, te je po zagovoru Isusove Majke, Gospe Voćinske na sve sudionike slavlja zazvao Božji blagoslov.

Nakon svete mise biskup se zadržao u razgovoru s članovima spomenutih obitelji, uručio im darove i novčanu potporu.

(tekst i foto: pozeska-biskupija.hr)

Povezane vijesti

Skip to content