Na području Općine Podgorač najveća solarna elektrana u Hrvatskoj: Austrijska tvrtka u gradnju bi investirala oko 400 milijuna kuna

Predstavnici austrijske tvrtke Wircon, koja se bavi postavljanjem solarnih elektrana, na radnom sastanku s općinskim načelnikom Goranom Đanićem iskazali su interes za gradnju elektrane takve tehnologije na podgoračkom području.

Prema riječima projekt menadžera Güntera Spittersbergera, tvrtka Wircon investirala bi u izgradnju solarne elektrane oko 400 milijuna kuna, a ona bi svojim kapacitetom bila bi najveća u Republici Hrvatskoj.

Načelnik Đanić, uz iskazanu podršku takvom velikom projektu koji je od izuzetnog značaja za daljnji razvoj općine, istaknuo je kako je za ostvarenje prije svega potrebna promjena prostornih planova Općine Podgorač te Osječko – baranjske županije, a što zahtjeva određeni vremenski period.

Za općinu Podgorač benefiti će biti višestruki jer će prilikom investiranja u solarnu elektranu austrijski Wircon osnovati svoju novu tvrtku u Podgoraču, pa će općina imati i veliku financijsku korist od svakog proizvedenog kilovata električne energije.

(www.icv.hr, tj, foto: TV Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content