Odličan i dinamičan ‘hakl’ s puno lijepih poteza: Redovitom rekreacijom održali kondiciju i ‘skratili’ zimsku nogometnu stanku

Pomoćni teren SRC Vegeška u Virovitici niti ove zime nije ‘mirovao’. Kao i proteklih nekoliko godina, za vrijeme zimske nogometne stanke, na terenu s umjetnom travom nastavljeno je odlično ‘haklanje’ aktivnih nogometaša uglavnom s područja grada Virovitice i susjednih općina, kao i bivših sjajnih igrača, a sad rekreativaca, koji bez ‘najvažnije sporedne stvari na svijetu’ jednostavno ne mogu.

Praktički od završetka prvog dijela sezone, rekreativni termini održavani su dva do tri puta tjedno, svaki u trajanju od minimalno dva sata. Fantastičnog nogometa i odlične atmosfere nije nedostajalo. Ako pitate Miroslava Ćorića, nogometnog fanatika i jednog od inicijatora ovih ‘termina’, reći će vam kako je bitna samo trka i osjećaj za loptu, kako bi svi nogometaši što spremniji dočekali početak priprema, ali, prema svemu viđenom, čini se da je konačan rezultat još bitniji, pa je ionako već ‘užarena atmosfera’ znala ‘izmaknuti kontroli’, doduše rijetko, ali događalo se…

Na terminima se uglavnom izmijenjivalo četrdesetak igrača. S jedne strane, takozvanu ‘gradsku’ ekipu činili su uglavnom: Vedran Botić, Danijel Runjak, Toni Hudoletnjak, Rene Prugovečki, Dino Milinović, Luka Duvnjak, Rok Horaček, Tomislav Obrovac, Alen Hodak, Tin Szabo, Patrik Kvrgnjaš, Antonio Babec, Slavko Jagarinac, Josip Prekpalaj, Mateo Pšihistal, Saša Kukić i Stjepan Čičak.

S druge strane, ekipu Miroslava Ćorića, koji je i sam igrao kao da mu je na ‘leđima’ dvadesetak godina manje, činili su: Damir Harš, Robert Bunjevac, Leo Jelovečki, Drago Kozlinger, Matko Reščić, Leo Horvatinović, Angelo Bernardo Radović, Sandi i Denis Kovač, Luka Skoko, Tomislav Blažević, Filip Škaro, Dario Godeč, Lovro Štefanec, Dorian Mikičić, Fran Prister, David Pelc i Toni Margetić.

Bilo je tu i onih poput Ronalda Rengela (Radnik Križevci) i Karla Majtanića (BSK Bijelo Brdo), odličnih virovitičkih igrača koji su zbog trenutnog mjesta boravišta zaigrali tek nekoliko puta. Ekipe su uglavnom činili igrači četvrtoligaških klubova, zatim trećeligaša Virovitice, kao i klubova koji se natječu u prvom i drugom razredu županijskog nogometa.

-Igrali smo redovito, bez obzira na vremenske uvjete. Puno trke, naboja i želje za pobjedom rezultiralo je zaista odličnim nogometom. Svi se vrlo dobro poznajemo i drago mi je što smo i ove zime, kada nije moguće održavanje malonogometnih turnira, druženjem uz loptu razbili zimsko ‘sivilo’ i ‘skratili’ vrijeme stanke u velikom nogometu, a ujedno održali kondiciju na zavidnoj razini, što je možda u cijeloj priči i najbitnije – rekao je nakon posljednjeg termina odigranog u subotu najiskusniji, M. Ćorić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content