Općina Vladislavci financira troškove boravka djece u jaslicama i dječjim vrtićima, kao i djelatnost dadilja: Roditelji mogu birati u kojem mjesti će dijete pohađati vrtić

Općina Vladislavci nastoji olakšati život svojim sumještanima, posebice mladim obiteljima s djecom jasličke i vrtićke dobi, pa je Općinska uprava izvijestila roditelje kako će i ove godine financirati troškove boravka djece s područja općine Vladislavci u jaslicama i dječjim vrtićima te kod dadilja, i to u stopostotnom iznosu.

Općina Vladislavci prva je omogućila roditeljima da mogu birati u kojem mjestu ili gradu će im dijete pohađati vrtić ili jaslice, a da pri tom ne plaćaju troškove smještaja, pa čak ni participaciju poput nekih roditelja koja djecu dovode u osječke vrtiće.

Kako je istaknuo Marjan Tomas, načelnik Općine Vladislavci, pravo na financiranje troškova boravka djece u jaslicama i dječjim vrtićima izvan područja općine ostvaruju svi roditelji, odnosno skrbnici. Uz zahtjev potrebno je priložiti dokumentaciju, odnosno presliku osobne iskaznice jednog roditelja ili skrbnika, potvrdu ili ugovor o upisu djeteta u jaslice, dječji vrtić ili ugovor s fizičkom osobom – obrtom koji obavlja djelatnosti čuvanja, brige i skrbi za djecu, izvadak iz matične knjige rođenih za djecu, potvrdu o prebivalištu jednog roditelja odnosno skrbnika i za dijete koje se upisuje u jaslice ili dječji vrtić ili se daje na čuvanje, njegu i skrb dadilji.

– Sve su to općinske mjere demografske obnove i doseljavanja, odnosno razlog za ostanak mladih obitelji u Vladislavcima, Hrastinu i Dopsinu – kaže Tomas dodajući kako Uvjerenje o prebivalištu i izvadak iz matične knjige rođenih pribavlja Jedinstveni upravni odjel.

Zahtjevi za financiranje zaprimaju se u Jedinstvenom upravnom odjelu, K. Tomislava 141, Vladislavci, 31404, putem pošte ili osobnom predajom, a rok za prijavu na javni poziv je tijekom 2022. godine, najkasnije do 10. prosinca 2022.

Cijeli natječaj možete pronaći ovdje.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content