Osijek dobiva moderno kupalište vrijedno 30 milijuna kuna: Nakon što je dvije godine bila zatvorena, Copacabana će proraditi ovo ljeto

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji bazenskog kompleksa Copacabana, napokon počinju, a otvorenje bazena očekuje se u lipnju ove godine, najavili su to na današnjoj (utorak) konferenciji za novinare održanoj na lijevoj obali Drave, osječki gradonačelnik Ivan Radić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, te predstavnik izvođača radova, tvrtke Projektgradnje Ivica Crnković.

Osijek će tako konačno dobiti pravi olimpijski bazen dubine 2 metra, dužine 50 i širine 25 metara, a uz njega će biti rekonstruiran i okrugli bazen dubok 1,3 metra, s dodatnim sadržajima.

-Prošle godine smo krenuli s nasipavanjem pijeska na obali Drave i s dodatnim popratim sadržajima poput odbojkaškog igrališta, zaštitne mreže i svih ostalih sadržaja, a ove godine otvaramo dva bazena i krećemo u izmjenu i dopunu glavnog projekta za drugu fazu- najavio je Radić i zahvalio Županiji s kojom su zajednički osigurali sredstva.

Vrijednost radova je 30 milijuna kuna, a kompleksom bazena i dalje će upravljati Športski objekti. Paralelno s radovima na rekonstrukciji, dodatno će se urediti i kupalište na Dravi.

IMG 3037
foto: Grad Osijek

Radić je dodao kako je upravo rekonstrukcija kupališta bila jedna od glavnih odrednica njegovog predizbornog programa, te je izrazio zadovoljstvo što radovi napokon započinju a građani Osijeka dobivaju moderno kupalište.

Premda je rok od 180 dana “kratak” za izvođenje radova, prema riječima predstavnika Projektgradnje, materijal i dijelovi za bazene već su naručeni pa Crnković vjeruje kako neće biti nikakvih problema sa samim rokovima i kvalitetom radova.

-Prvo će se raditi olimpijski bazen koji neće imati pad već će imati punu dubinu u punoj dužini pa će tako biti pogodan i za plivačka natjecanja. Druga cjelina je bazen s atrakcijama poput tobogana, bara. Zatim slijedi strojarnica i na kraju okoliš i ostali radovi. Pojasnio je dinamiku Crnković istaknuvši kako tvrtka ima dovoljno iskustva u izgradnji bazena poput onih u Belom Manastiru.

-Dvije godine je Kopika bila zatvorena. Uspjeli smo sjesti i zajedno s Gradom Osijekom osigurati sredstva. Uskočilo je i Ministarstvo i Vlada i očekujem da u ovoj godini bude završena I. faza radova – rekao je Anušić najavivši kupanje već ove sezone.

Prema najavi, uz radove na bazenima, bit će odrađen i kanalizacijski priključak pa će klorirana voda iz bazena biti filtrirana prije ispuštanja u Dravu.

IMG 3036
foto: Grad Osijek

Za planiranu drugu fazu radova, sredstva bi trebala biti osigurana iz Fonda za solidarnost i oporavak.

-Sami projekt obnove morao je ipak biti prilagođen osiguranim sredstvima, pa Copacabana neće postati aquapark jer se od dijela predviđenih sadržaja moralo odustati, ali će sam kompleks biti reprezentativan – istaknuto je na konferenciji za novinare.

Treba napomenuti i kako je riječ je o prvoj velikoj rekonstrukciji nakon 46. godina koliko su sami bazeni u upotrebi.

Cijena ulaznica još nije poznata, ali je također najavljeno kako će se voditi računa da bude prihvatljiva za sve.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content