Osječani “utrčali” u novu godinu: Razmjena čestitki i sportski pozdrav gradu Osijeku

Tek što su zakoračili u novu godinu, građani Osijeka, ali i okolnih gradova županije već su sudjelovali i u prvoj sportskoj aktivnosti. Naime, po 39. put jučer (ponedjeljak) održana je Novogodišnja utrka koju je organizirao Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve”.

Nastavak je to tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i sportskih djelatnika na prvoj sportskoj priredbi u novoj godini radi razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku.

-Osječani i brojni građani iz susjednih županija svake se godine okupljaju na osječkoj Novogodišnjoj utrci i sa “zdravim duhom” uđu u novu godinu, istaknuo je za medije predsjednik Saveza Zoran Pupovac.

IMG 3028 Custom
foto: Grad Osijek

Novogodišnja utrka ovaj je put imala nešto izmijenjenu rutu zbog radova na pješačkom mostu, a trčale su se tri dužine od 400, 1.600 i 3.300 metara. Pobjednika je bilo koliko i kategorija, ukupno osamnaest. Oni koji nisu bili u mogućnosti istrčati cijelu utrku, do cilja su mogli i dohodati.

U Novogodišnjoj utrci redovito sudjeluje i 78- godišnji Slavko Vojvodić Žućo koji je ujedno najstariji trkač utrke, a redovito trči i osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je uz dobre želje i čestitke, obećao i povećanje ulaganja u sport.

(www.icv.hr, tj)

IMG 3029 Custom
foto: Grad Osijek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content