Policija poslala važnu obavijest u povodu proslave Vincekova

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti u svojim vinogradima prigodnim tradicionalnim obredima obilježavanja blagdana svetoga Vinka koji uključuju i konzumiranje alkohola, posebno vina.

Stoga će policija i tijekom predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tako će, najavili su, u cilju povećanja sigurnosti u prometu sa subote na nedjelju, 22. i 23. siječnja od 18 do 2 sata na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

– Kako se nakon proslava ovakvih „vinskih“ blagdana na cestama može očekivati povećani broj vozača pod utjecajem alkohola, pozivaju se svi koji će se uputiti u vinograde na proslave Vincekova da nakon završetka proslava ne sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola, nego da si osiguraju smještaj ili prijevoz od strane osobe koja smije upravljati motornim vozilom.

Ujedno se svi sudionici u prometu upućuju na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja događanja prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content