Proglašeni najbolji u hrvatskom rukometu u 2021. godini: Nagrađeni Cindriću, Debelić, Gubica – Milošević i Šoštarić

Već po tradiciji, Sportske novosti i Hrvatski rukometni savez izabrali su najbolje u hrvatskom rukometu. U izboru su sudjelovale 32 osobe koje su svakodnevno uključene u rukomet, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, seniorski izbornici Hrvoje Horvat i Nenad Šoštarić, trenerska legenda Lino Červar, Simona Margetić i Siniša Ostojić iz SEHA lige, te vodeći novinari nacionalnih medija koji redovito prate rukomet.

Prošla godina bila je opterećena pandemijom koronavirusa, što je posebice utjecalo na dvoranske sportove, međutim, i u takvim uvjetima istakao se niz igračica i igrača.

Zbrajanjem bodova proglašeni su najbolji. U konkurenciji igračica najviše bodova osvojila je Ana Debelić rukometašica europskih prvakinja norveškog Vipers Kristiansanda. Ana Debelić po prvi put je osvojila naslov najbolje hrvatske rukometašice.

Poredak:
1. Ana Debelić 64 bodova
2. Katarina Ježić 50 bodova
3. Valentina Blažević 37 bodova
4. Stela Posavec 33 boda
5. Dejana Milosavljević 8 bodova

U konkurenciji igrača najbolji je rukometaš Barcelone i hrvatski reprezentativac Luka Cindrić. U protekloj sezoni Barcelona je napravila dosad još nezabilježeno te je osvojila sve naslove bez izgubljenog boda. Luki Cindriću to je treći naslov najboljeg hrvatskog rukometaša.

Poredak:
1. Luka Cindrić 84 boda
2. Domagoj Duvnjak 64 boda
3. Željko Musa 21 bod
4. Halil Jaganjac 20  bodova
5. David Mandić 3 boda

Po 13. put za najbolji sudački par izabrani su osječki suci Matija Gubica i Boris Milošević. Oni su neosporno vrh hrvatskih rukometnih sudaca.

Poredak:
1. Matija Gubica – Boris Milošević 93 boda
2. Dalibor Jurinović – Marko Mrvica 49 bodova
3. Davor Lončar – Zoran Lončar 39 bodova
4. Tomislav Cindrić – Robert Gonzurek 9 bodova
5. Ante Mikelić – Petar Parađina 2 boda

Za najboljeg hrvatskog trenera u prošloj godini izabran je Nenad Šoštarić, koji, uz uspjehe sa ženskom seniorskom reprezentacijom, odlične rezultate postiže sa zagrebačkom Lokomotivom. Nenadu Šoštariću to je drugi naslov najboljeg hrvatskog trenera.

(www.icv.hr, mš, foto: HRS)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content