Prva akcija sadnje iskorištenih božićnih drvaca osječkog kinološkog društva: Stvaranje pogodnijieg terena za uzgoj rasnih pasa koji pomažu slijepima

Kinološko društvo Osijek pokrenulo je radnu akcija sadnje već iskorištenih božićnih drvaca, a s ciljem pokrivanja cijelog terena travom i raznim drvećem kako bi bio što pogodnijji za četveronožne ljubimce.

Šest novih dobivenih smreka, zasađene su uz sam rub Kinološkog društva, a kada narastu biti će prava izolacija od buke koja dolazi s obližnje prometnice, ističu.

-Ovo je sada prva akcija i nadamo se i iduće godine da će se naši građani odazvati u što većem broju i da ćemo zapravo možda mi biti začetnici nekakve takve akcije i, kada popunjenost jelkama u kinološkom društvu bude dostatna, da ćemo ih saditi na nekom drugom mjestu – izjavila je za STV Marta Dević, član izvršnog odbora KD Osijek dodavši kako je je plan posaditi autohtone vrste drveća karakteristične za slavonsko podneblje.

Teren je namijenjen svima koji su dio kinološkog društva ili u svom vlasništvu imaju pse, te za izložbe i natjecanja.

Inače Kinološko društvo Osijek bavi se uzgojem isključivo rasnih pasa koji pomažu slijepima i u raznim akcijama pronalaženja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content