Prvi profesionalni vatrogasci školovani na istoku Hrvatske: Među 38 polaznika i jedna djevojka

Nakon jučer (utorak) završenog drugog roka upisa u Osijeku, 40-ak mladih od ponedjeljka, 10. siječnja kreću u Državnu vatrogasnu školu.

Upisani su u dva razredna odjeljenja, za vatrogasce i za vatrogasne tehničare.

Teorijski dio nastave, odnosno opći predmeti, održavat će se u Đakovu i Valpovu, a praktična nastava, kao i priprema za nju, provodit će se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Osijek. Jedan dio nastave odradit će se i u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Našice.

– Vatrogasci su kemičari, najviše kemičari. Dakle, nastava će se usmjeriti na osnove – gorenje i gašenje. Kako dolazi do požara i kako se vrši gašenje požara, uz sve to mi imamo i praktikum s opremom i vatrogasnim vozilima – izjavio je za STV Zdravko Cvenić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Nakon  godinu dana obrazovanja 38 mladih polaznika, među kojima je i jedna djevoijka, i službeno će postati prvi profesionalni vatrogasci školovani na istoku Hrvatske.

Državna vatrogasna škola osnovana od strane Republika Hrvatska, pravni je sljednik Vatrogasne škole – ustanove za obrazovanje odraslih.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content