Reakcije nakon utakmice s Rusijom: U naših devet metara “trava ne smije rasti”

U prvoj od dvije međusobne utakmice u Osijeku, jučer (petak) su hrvatski rukometaši pobijedili Rusiju 30:24. Konačni rezultat skriva i niz detalja u igru koji se još trebaju doraditi.

– Rezultat na oko izgleda dobro, ali to nije ono što nas zanima. Lijepo je pobijediti u prijateljskoj utakmici, to gradi dobru atmosferu, međutim primili smo previše pogodaka s crte. Taj dio nije funkcionirao, niti je u prvom dijelu bila dobra tranzicija prema nazad. Utakmica je poslužila svojoj svrsi, pokazala je detalje na kojima još trebamo raditi. Bio je dobar vanjski šut, a drugom dijelu je i naša obran bila puno gušća i agresivnija. Naših devet metara trebala bi biti zona “gdje trava ne raste”, što danas nije u potpunosti realizirano. U obrani trebamo biti pokretljiviji i čvršći. Ne smijemo primati puno laganih pogodaka- igru hrvatske reprezentacije izanalizirao je izbornik Hrvoje Horvat.

U hrvatskim redovima najefikasniji je bio Ivan Martinović, koji je postigao deset zgoditaka, ali je i on svjestan da to još nije ono pravo.

– Dobili smo utakmicu što nam je bio i cilj. Dobili smo na samopouzdanju. Mene je danas išlo u napadu, ali moram popraviti obranu, jer sam u tom dijelu dosta griješio. U drugoj utakmici moramo odigrati još bolje- svoj pogled na utakmicu iznio je Ivan Martinović.

U drugom dijelu vratar Mate Šunjić s nekoliko svojih obrana oduševio je osječku publiku.

– Moja je uloga sekundarna, bitna je ekipa. Odigrali smo bolje nego protiv Slovenije. Tu još ima detalja za popraviti, a ja se nadam da će to, kada bude trebalo, biti puno bolje. Ne bi bio dobro kad bi danas bilo sve na vrhuncu- nakon utakmice izjavio je vratar Mate Šunjić.

Danas od 16:45 sati u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt igra se druga pripremna utakmica između hrvatskih i ruskih rukometaša.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content