TJEDAN U PROMETU Rekorder biciklist s 2,56 promila u krvi, uhićena četiri pijana vozača

Tri prometne nesreće i 231 prometni prekršaj crna su statistika s naših prometnica tijekom prošlog tjedna. PU virovitičko-podravska izvijestila je kako su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola prošlog tjedna uhićena su četiri vozača. 

Policija je izvijestila i da je najveća brzina kretanja vozila od 109 km/h utvrđena kod vozača osobnog automobila u ponedjeljak, 3. siječnja u 07.30 sati u Starom Gracu, na dionici D2. Budući da je riječ o naselju, ograničenje brzine je 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.56 g/kg je utvrđena pak kod 28-godišnjeg vozača bicikla. On je “dobro zagrijan” bicikl vozio u Čačincima u subotu, 8. siječnja, u 23.25 sati. (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content