U OBŽ rekordnih 463 novopozitivnih na koronavirus: Povećan broj nije utjecao na veći priljev pacijenata u osječki KBC i OŽB Našice

- PROMO -

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 1012 uzoraka od kojih je 463 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (236), Đakovo (97), Našice (19), Beli Manastir (11), Valpovo (8), Belišće (7) i Donji Miholjac (4) te na području općina Čepin (22), Antunovac (12), Darda (6), Ernestinovo, Satnica Đakovačka i Viškovci (po 4), Erdut i Vladislavci (po 3), Bilje, Bizovac, Draž, Drenje, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Koška i Semeljci (po 2), Jagodnjak, Feričanci, Punitovci, Strizivojna, Šodolovci, Trnava i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se 72 osobe oboljele od Covida-19, od kojih je 54 smješteno u osječkom Kliničkom bolničkom centru dok je 18 osoba s istim oboljenjem hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U Respiracijskom centru nalazi se 10 pacijenata. Preminula je jedna osoba iz Osijeka u dobi od 50 godine Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutačno nalazi 834 osobe.

Prema riječima načelnika Stožera CZ OBŽ Mate Lukića ovo je rekordan broj novozaraženih od početka pandemije u Osječko-baranjskoj županiji. Dosadašnji «rekord» bio je 9. prosinca 2020. godine i 433 novopozitivne osobe u jednom danu.

– Ovo je do sada najveći broj unazad dvije godine. Dakle imamo situaciju da se virus vrlo brzo širi ali ipak broj novopozitivnih nije utjecao na veći priljev pacijenata u KBC i OŽB Našice. U zadnjih nekoliko dana je povećan broj zainteresiranih za cijepljenje, pa je samo u prošlom tjednu cijepljeno oko 7 tisuća osoba od kojih je 5.300 trećom dozom, a ostali 1. i 2. – istaknuo je Lukić.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content