U Orahovici obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Polaganjem cvijeća i lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice te kod braniteljskog križa na Gradskom groblju, danas (subota) je obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kao samostalne i neovisne države.

Polaganju su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister sa suradnicima, gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga s područja grada te predstavnici gradskih političkih stranaka.

Nakon molitve, ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Orahovice, nazočnima se obratio gradonačelnik Rister.

-Ovo je povijesni datum, datum kada smo i međunarodno priznati. I danas moram reći kako nam Hrvatsku nitko nije dao, ona je plaćena i izvojevana krvlju hrvatskih branitelja i žrtvama kojima smo i danas posvetili ovaj dan. Nadam se da će nam Lijepa Naša živjeti još puno godina u uvjetima kakvi građani ove prelijepe zemlje i zaslužuju, a svima onima koji su dali svoje živote za njenu samostalnost neka je laka hrvatska gruda i vječna slava – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content