U RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek radionica “Mediterranean culinary arts road show”: Specijaliteti spravljeni s optimalno iskorištenim namirnicama

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek održana je radionica “Mediterranean culinary arts road show”. Riječ je o zanimljivom praktičnom predavanju za ugostitelje, kuhare, F&B menadžere i nastavnike u organizaciji Udruge “Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija”.

Naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz demonstraciju predstavljena su vrhunska a la carte predjela i deserti s modernim dekoracijama, kao i atraktivna jela od ribe, a sve uz poštivanje zero waste koncepta; optimalnog iskorištavanja namirnica i smanjenja troškova.

20220124 115649
foto: RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek

Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole, koji je ugostio i 25 sudionika – ugostitelja, kuhara te zaposlenika u F&B sektoru, koji žele ojačati kompetencije, proširiti znanja, upotpuniti ponudu, odnosno nadograditi iskustva suvremenim mediteranskim recepturama i tehnikama oslonjenima na tradiciju.

Spomenuta ekskluzivna putujuća radionica dio je projekta “Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu”, koja je nakon Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana u Osijeku.
-Radionica nije slučajno održana u Osijeku budući da su uvjeti u Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi sa školom- rekao predsjednik Udruge Željko Neven Bremec ističući kako je radionica vođena idejom potpunog iskorištavanja svih namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća.

20220124 121648
foto: RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek

-Radionice je prepoznalo Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije po cijeloj Hrvatskoj – dodao je Bremec.

Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer će obogatiti i znanja i iskustva profesionalaca, ali i učenika i nastavnika. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i upravo je želja da se to događa u novom praktikumu te da ovaj Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i povećali kvalitetu.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content