U Valpovu počinje izgradnja novog poduzetničkog centra: Sinergijom s miholjačkim inkubatorom veći broj usluga i proizvoda

Grad Valpovo uskoro će dobiti još jedan novi poduzetnički centar. Riječ je o projektu vrijednom oko 12 milijuna kuna, koji se s 99 posto sufinancira sredstvima EU, a na čiju se realizaciju čekalo gotovo pet godina.

S obzirom na to da je rok mirovanja u postupku javne nabave istekao, ugovor o izgradnji Valpovačkog poduzetničkog centra jučer (21. siječnja 2022. ) su potpisali gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo i predstavnici izvođača radova, predsjednik Uprave Gradnja d.o.o. Zorislav Šmit i direktor Davor Mandura, te predsjednik uprave Cras d.o.o. iz Osijeka, Jožef Viszmeg.

-To je prije svega potpora i dodatna mjera našoj zajednici za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i tehnologija koje su nam potrebne na razvoj CNC obrade metala, prerade voća i povrća kao i opreme koja je nužna za daljnji razvoj pčelarstva u našem kraju. Budući prostor koji omogućava i perspektivu za razvoj sadržaja za edukaciju i razvoj IT programa – istaknuto je prilikom potpisivanja ugovora.

52465F35 1
Foto: ustupljena fotografija
VPC Grad Valpovo

Nova zgrada Valpovačkog poduzetničkog centra bit će izgrađena u zoni Malog gospodarstva II u Valpovu, ukupne površine od 1.105,11 četvornih metara, a u njoj će biti smještena 2 laboratorija za testiranje podsustava električnih vozila i testiranje električnih pogona, 3 proizvodna pogona, 2 skladišta te 5 uredskih prostora.

-Zgrada će dakle imati prostore za prijenos znanja, usvajanje novih modela poslovanja i razvoj inovativnih prototipova koje će kasnije poduzetnici moći komercijalizirati. Na ovaj način spajamo znanost i poduzetništvo u svrhu razvoja gospodarstva u našem gradu..
Ono što još svakako moram naglasiti jest da će se završetkom projekta u ovoj djelatnosti otvoriti 50 novih radnih mjesta- istaknuo je za medije gradonačelnik Valpova.

Dodao je i kako će novi Valpovački poduzetnički centar poboljšati kvaliteta poduzetničko- poslovne infrastrukture i povećati broj proizvoda i usluga na području Valpovštine i Miholjštine, ali i cijele Osječko-baranjske županije.

-Povezivanjem poduzetničkih inkubatora u Miholjcu i Valpovu osigurat će se sinergijski efekti jer će se unaprijediti dostupne poslovne pomoćne usluge, proširiti postojeća i osigurati nova infrastruktura za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja MSP–ova. Također, omogućit će im se lakši pristup informacijama, znanjima i uslugama- zaključio je Šutalo.

– Rok izgradnje, 12 mjeseci od uvođenja u posao, neće biti problem, spremni smo za taj izazov, sve predradnje su već napravljene – istaknuli su izvođači radova prilikom potpisivanja ugovora.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content