Velik interes za Canicross utrku Našičkom geološkom stazom: Dionicu od 12 kilometara trčat će i četveronožni ljubimci natjecatelja

Sve popularniji Canicross u Hrvatskoj doživjet će svoje prvo službeno natjecanje u sklopu 2. Utrke Našičkom geološkom stazom.

Organizatori su iz Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice, čiji je predsjednik Tomislav Gall pojasnio kako su u suradnji s Canicross Croatia odlučili 26. ožujka ove godine u sklopu 2. Utrke Našičkom geološkom stazom organizirati utrku po prvi puta i na našičkom području.

– Canicross utrka će biti održana s našim ostalim utrkama. Imamo utrku za djecu i mladež, zatim takozvanog malog, srednjeg i velikog Dinu. Prošle godine smo održali prvu utrku na toj stazi i dobili smo jako visoke ocjene. Moram priznati da je već sada veliko zanimanje za sve utrke, a imamo najave već 20-ak ekipa za Canicross. Oni će se natjecati na dionici od 12 kilometara i mi smo već trasirali stazu. Pravila su gotovo identična kao i za ostale trkače, samo što bih ja rekao onako malo simpatično, da oni imaju u odnosu na solo trkače jedn pogon više, a to su njihovi ljubimci koji će s njima trčati. Bodovanje i sve ostalo je također isto kao i za druge utrke – rekao je za Radio Osijek Gall i pozvao sve zainteresirane na prijavu za utrku na Našičkoj geološkoj stazi.

Canicross
Foto: Facebook Canicross Hrvatska

Inače, staza je otvorena je 2002. godine, a njena trogodišnja obnova završena je 2020. godine. Uz stazu, cijelom njenom dužonom, postavljeno je 13 geoloških i 12 kulturno-povijesnih edukativnih ploča.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content