2. ML SJEVER Odlična utakmica Svena Petrovića, VIRKA nakon produžetaka srušila bjelovarski VEDI

Košarkaši Virka Virovitice u drugom dijelu sezone prikazuju odličnu košarku, a dokaz je i treća pobjeda u četiri odigrana susreta. U 17. kolu A2 lige Sjever momčad trenera Dražena Lukše slavila je na gostovanju u Bjelovaru protiv domaćeg Vedija.

Sudeći po konačnom rezultatu, koji je bio 65:62 u korist virovitičke ekipe i to nakon produžetaka, jasno je kako je ovo bila izuzetno teška i neizvjesna utamica.

Roster virovitičke momčadi bio je u ovom susretu desetkovan, izostao je zbog ozljede odlični Vatroslav Golub, a početkom drugog poluvremena ozlijedio se i prvi centar Simon Matišić, koji nije ulazio u igru do kraja utakmice. S obzirom da je krajem posljednje četvrtine zbog pet osobnih pogrešaka igru morao napustiti i iskusni Zvonimir Petrović, Virka je u produžecima ostala bez kompletne centarske linije.

U regularnom dijelu susreta rezultat je bio 59:59. Domaćin je imao posljednji napad, ali Lukšini izabranici uspješno su se obranili i uslijedio je produžetak. Krenulo je nervozno, uz puno pogrešaka s obje strane. Nešto manje ipak ih je napravila gostujuća momčad koja je u nekoliko navrata reagirala puno bolje od Bjelovarčana i stigla do konačnih 65:52.

Svoju ponajbolju utakmicu ove sezone odigrao je Sven Petrović koji je ubacio 18 koševa.  Svakako treba istaknuti da je ključnu loptu u obrambenom skoku krajem produžetka uhvatio mladi Ivan Mucak.

Virovitička momčad ovim se trijumfom ‘popela’ na šestu poziciju s 20 osvojenih bodova.

VIRKA Virovitica: Vidović, Fuis 2, M. Ferenčević 15, M. Petrović, S. Petrović 18, Pavlović 12, Tutić, Z. Petrović 12, Vučak, Krstanović, Matišić 6 i Mucak. Trener: D. Lukša.

(www.icv.hr, ts, VIRKA Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

2 Fotor

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content