BAT: Najveći rast u 2021. godini ostvarile nove kategorije proizvoda

BAT, globalna duhanska multinacionalna grupacija koja ima snažno poslovanje i u Hrvatskoj, objavila je financijske rezultate poslovanja Grupe za 2021. godinu. Prema godišnjem izvješću, ostvaren je ukupni prihod od 25,68 milijardi britanskih funti te operativna dobit od 10,23 milijardi britanskih funti.

BAT grupa je u 2021. godini zabilježila najveći rast prihoda, od preko 50 posto u novim kategorijama proizvoda, a broj korisnika njihovih proizvoda iz tog segmenta je dosegnuo 18,3 milijuna, što je 4,8 milijuna korisnika više u godinu dana.

BAT je u samo središte korporativne strategije i svrhe postavio ciljeve vezane za zaštitu okoliša, društvenu odgovornost i korporativno upravljanje (ESG), čime ostvaruje održivi rast. BAT potiče sve više potrošača na prelazak na proizvode smanjenog rizika i na taj način smanjuje utjecaj poslovanja na ljudsko zdravlje. Kompanija je na dobrom putu da ostvari i druge ciljeve iz segmenta održivosti, uključujući i postizanje ugljične neutralnosti na razini BAT grupe do 2030. godine.

– Ovakvi snažni temelji omogućuju nam da se okrenemo idućoj fazi našeg putovanja – bržoj transformaciji ka boljem sutra (A Better Tomorrow). Na dobrom smo putu da do 2025. godine ostvarimo prihod od pet milijardi britanskih funti, kao i profitabilnost u novim kategorijama. Nadalje, radimo na stvaranju novih prilika koje se tiču kategorije proizvoda beyond nicotine, koristeći pritom naše znanje i sposobnosti vezane za nove kategorije – istaknuo je Jack Bowles, glavni izvršni direktor.

(www.icv.hr, BAT)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content