FOTO Virovitičani pobjednički u proljeće! Karlo Petrinić s dva pogotka doveo “narančasto-crne” do prvog domaćeg trijumfa

Trebalo je proći punih petnaest kola u ovoj sezoni 3. hrvatske lige Sjever da nogometaši Virovitice dođu do prve pobjede na svom terenu. U prvom susretu proljetnog dijela sezone, odnosno u 15. kolu, momčad Virovitice, na travnjaku Sportskog centra Vegeška svladala je Podravinu iz Ludbrega rezultatom 3:1.

Pojačani ‘narančasto – crni’ furiozno su ušli u susret. Već u četvrtoj minuti Karlo Petrinić agresivnim ulazom na gostujućeg vratara Edija Kovačića osvaja loptu i ubacuje u mrežu za 1:0.

Napadi domaćih nogometaša su se nastavili, što je rezultiralo drugim zgoditkom u gostujućoj mreži. U 29. minuti gostujućeg vratara svladao je iskusni Nikola Suvajac. Domaća momčad je i dalje bila orijentirana prema napadu, ali nije uspjela u prvom dijelu još jednom pogoditi gostujuću mrežu. Kazna za promašaje stigla je u 42. minuti, kada je Mario Sačer iskoristio pogrešku domaće obrane smanjivši na 2:1.

MG_8903

U drugom dijelu nastavilo se igrati otvoreno i napadački. Gostima je bio cilj doći do poravnanja, a domaćima do zgoditka s kojim bi potvrdili pobjedu. U nekoliko navrata gostujući napadači su ozbiljno prijetili, ali je domaća obrana na vrijeme intervenirala.

Najatraktivniji potez utakmice dogodio se u 66. minuti. Slobodni udarac s dvadesetak metara od gostujućih vrata izveo je Nikola Suvajac. Ubačenu loptu volejem je zahvatio Karlo Petrinić i atraktivno ju je zakucao u same rašlje. Nažalost Petrinić je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa zgoditak nije bio priznat.

‘Točku na i’ stavio je Petrinić dvije minute prije kraja. Udarac iz kuta izveo je Luka Špoljar, dok je Petrinić majstorski glavom pogodio nebranjeni dio mreže za konačnih 3:1.

MG_8915

Naravno nije još sve ‘idealno’, ali se u momčadi Virovitice vidi novi elan i novi ‘vjetrovi’. Pobjeda i odlična atmosfera zalog su za optimističnu budućnost u proljetnom dijelu sezone.

– Kako sam u najavi rekao tri boda su osvojena. Odmah se lakše diše. U nastavku prvenstva idemo u ‘lov’ za ostalim ekipama. Svi novi igrači su pojačanja, što su pokazali na terenu. Uz trud i rad došli smo do ovog rezultata. Mislim da smo danas u svim segmentima zaslužili ovu pobjedu. Nakon ove pobjede u Ždralove putujemo rasterećeni. Možda nam se malo i sreća osmjehne – zadovoljan je bio trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Virovitica – Podravina Ludbreg 3:1
Igrač utakmice: Karlo Petrinić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content