GRAD NAŠICE Napreduje rekonstrukcija Malog dvorca Pejačević, završetak se očekuje krajem ljeta

Gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba danas (srijeda) u pratnji pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalene Vidaković Gelenčir i voditelja investicija i urbanizma Bože Papca, obišao radove rekonstrukcije Malog dvorca Pejačević. 

Riječ je o projektu Rekonstrukcije kulturne baštine ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna, u koji su uključeni Veliki i Mali dvorac Pejačević, dva našička trga te Gregerova vila. Obnova Malog dvorca vrijedna je 7,5 milijuna kuna bez PDV-a, rekla je pročelnica Magdalena Vidaković Gelenčir. 

– Rok izvršenja smo potpisali na 14 mjeseci i prema tome radovi bi trebali završiti krajem travnja, no kako se radi o rekonstrukciji koja je uvijek kompliciranija te ima puno više nepredviđenih radova od gradnje, rok će se produžiti. Sukladno tome s početkom jeseni stari će korisnici moći ući u nove, moderne, obnovljene prostorije. Taj rok nam je važan i zbog Osnovne glazbene škole koja bi onda mogla iduću školsku godinu započeti u obnovljenom prostoru – rekla je pročelnica Vidaković Gelenčir.

DSC 9727
Foto: nasice.com

Mali dvorac bio je, i ostat će, stalna adresa Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora, Radiju Našice i Društvu naša djeca Našice, a nakon obnove bit će dio nove turističke priče grada Našica, naglasio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Mali dvorac je prema obimu posla i vrijednosti drugi po važnosti u sklopu velikog projekta obnove. U sklopu rekonstrukcije uključeni su i kaskadni vrtovi koji se nalaze iza Malog dvorca, a koji će uistinu biti reprezentativni. Ne samo da će Mali dvorac biti dom institucija i društava, već će biti i dio jedne nove turističke priče u našem gradu. Ono što je važno naglasiti, u ovoj priči Malog dvorca, svakako je Dora Pejačević, čije ime nosi Osnovna glazbena škola te će učenici nju, ali i naš grad promovirati diljem svijeta, baš kao što to čine i sada – rekao je gradonačelnik Kašuba. 

DSC 9697
Foto: nasice.com

Prema riječima Petra Jakića, inženjera Presoflex gradnje, glavnog izvođača radova, trenutno je završeno postavljanje krovne i stropne konstrukcije.

– Izvedeni su gips-kartonski radovi na svim stropovima te smo krenuli sa instalaterskim radovima. Elektro radovi su gotovo završeni, kao i strojarski radovi. Sad krećemo u fine radove, oblaganje zidova, izradu podnih obloga i okoliša samog dvorca – rekao je Petar Jakić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content