Grad Virovitica dodjeljuje građanima besplatno 800 vrtnih kompostera – javni poziv otvoren do 15. ožujka

Grad Virovitica objavio je 21. veljače javni poziv za dodjelu vrtnih kompostera.

Na raspolaganju je 800 vrtnih kompostera zapremnine 400 litara, a zainteresiranim građanima koji se jave na ovaj poziv i koji ispunjavaju uvjete, isti će biti dodijeljeni besplatno putem vaučera izdanih od strane Grada Virovitice.

Rok za dostavu zahtjeva temeljem ovog javnog poziva je do 15. ožujka.

Javni poziv i obrazac zahtjeva mogu se preuzeti OVDJE.

Također, obrazac građani mogu preuzeti i osobno u pisarnici Grada Virovitice te na Gradskoj blagajni u Virovitici, Trg kralja Zvonimira 1.

Vrijednost ove komunalne opreme, zajedno s jednim komposterom za biorazgradivi otpad kapaciteta 30 m3, je 1,3 milijuna kuna, a sufinancira je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Cilj nam je uspostaviti što kvalitetniji i ekonomski učinkovit sustav gospodarenja otpadom kako bismo ispunili standarde koji su nam i zakonski propisani. Cilj nabave kompostera je smanjenje količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima. Osim kompostera građanima će, u suradnji s Florom VTC, bez dodatnih troškova, biti podijeljeni i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada čija je vrijednost oko 2,5 milijuna kuna. Također, u tijeku je i sanacija Gradskog odlagališta, a vrijednost projekta je 5 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content