Grad Virovitica: Građanima uskoro stižu nove uplatnice za komunalnu naknadu

Na upite građana zašto još uvijek nisu dobili uplatnice za komunalnu naknadu od početka godine, u Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada ističu kako je riječ o izdavanju novih rješenja u skladu s novom Odlukom te je zbog toga došlo do zastoja.

– Krajem 2021. godine donesena je nova Odluka o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade te će građanima biti dostavljena nova rješenja. Prema Zakonom propisanom roku, do 31. ožujka moramo poslati sva nova rješenja, što i rješavamo. S obzirom na to da se radi o dostavi oko 10.000 rješenja, molimo građane za strpljenje. Uskoro će na kućne adrese stići rješenja i uplatnice, a dospijeće plaćanja bit će prilagođeno novonastaloj situaciji – kažu u Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo.

Iz Grada su podsjetili na obvezu prijave promjene vlasnika, odnosno korisnika nekretnine za koju se utvrđuje komunalna naknada sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu, a radi potpunog ažuriranja baze komunalnih obveznika.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content