IN MEMORIAM Preminuo Mirko Ćavarušić, posljednji ispraćaj na Gradskom groblju u Virovitici

U petak poslijepodne, nakon duge i teške bolesti, u 61. godini života preminuo je Mirko Ćavarušić. Mirko je svoje djetinjstvo proveo u Svetom Đurađu no put ga je kao i mnoge ljude uskoro odveo u Njemačku, ali nikada nije zaboravio svoj Sveti Đurađ i svoju Viroviticu.

U vrijeme Domovinskog rata u više navrata sudjelovao je u organizaciji i prikupljanju humanitarne pomoći za potrebe svoje Hrvatske.

Nakon rata, formiranjem nogometnog kluba u Svetom Đurađu, kad god je to potreba nalagala u dogovoru sa svojim bratom Ivanom, inače predsjednikom kluba, donirao je sportsku i drugu opremu ne bi li klub imao što bolje uvjete za rad.

Prije nekoliko godina, za potrebe Civilne zaštite grada Virovitice donirao je 6.240 komada zaštitnih maski koje štite od netoksičnih krutih i tekućih aerosola.

Sudjelovao je i u organizaciji i prikupljanju humanitarne pomoći u brojnim prilikama, a posljednja je bila za nastradale u potresu u Banovini kada su odvezena dva šlepera pomoći.

Kao sportski djelatnik bio je utjecajan član hrvatske zajednice u Darmstadtu. Kao dugogodišnji predsjednik Nogometnog kluba Croatija Griesheim, čiji je član bio četrdeset godina, a predsjednik dvadeset, ostavio je neizbrisiv trag u radu i upravljanju klubom – prenosi Fenix magazin

Jedan od najvećih uspjeha u dugogodišnjoj eri Mirka Ćavarušića zasigurno je izgradnja klupskih prostorija Croatije Griesheim koju su Hrvati iz Darmstadta izgradili 1995. godine uz pomoć Grada Griesheima.

U suradnji s Hrvatskom katoličkom zajednicom Darmstadt je redovito organizirao Nikolinske proslave na kojoj su članovi Croatije Griesheim vrijedno radili.

Mirko Ćavarušić bio je obiteljski čovjek, entuzijast nesalomive volje koji je okupljao ljude oko sebe i oko ideje hrvatskog nogometnog kluba u Griesheimu. Promicao je hrvatsko zajedništvo i hrvatsku kulturu u klubu.

Posljednji ispraćaj Mirka Ćavarušića bit će na Gradskom groblju u Virovitici.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content