KOLEGIJ GRADONAČELNIKA Roditelji će manje plaćati vrtić za djecu koja su izostala zbog izolacije

Gradonačelnik Ivica Kirin će na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog oluke na temelju koje bi roditelji trebali plaćati umanjenju cijenu vrtića za vrijeme izostanka djeteta u slučaju izolacije ili samoizolacije.

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja i naobrazbe na području grada Virovitice razmotrena je na jučerašnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika (ponedjeljak, 14. veljače).

– Sve veći broj djece, odnosno čitavih skupina u Dječjem vrtiću “Cvrčak” nalazi se u samoizolaciji, a na ove se slučajeve ne mogu se primijeniti niti odredbe o bolovanju uz liječničku ispričnicu niti odredbe o godišnjem odmoru djeteta. Smatramo potrebnim izaći u susret roditeljima kako bi ostvarili olakšicu, odnosno platili umanjenu cijenu boravka djeteta u vrtiću u takvim situacijama – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

20220214 090928 1
Foto: virovitica.hr

U slučaju zaraze koronavirusom ili ako je određena mjera samoizolacije u trajanju pet dana i duže, redovna cijena vrtića za djecu s prebivalištem na području grada Virovitice umanjila bi se za 90 kuna.

Promjena će biti i vezano uz olakšicu koju roditelji mogu koristiti za vrijeme odsutnosti djeteta kod najavljenog godišnjeg odmora. Naime, u praksi je primijećeno kako malo roditelja može koristiti ovu olakšicu jer zahtijeva korištenje godišnjeg odmora od četiri tjedna neprekidno. Kako bi je iskoristilo što više roditelja, izmjenama Odluke najavljeni godišnji odmor može se koristiti u dva dijela, a cijena se umanjuje po iskorištenju četiri tjedna u jednoj pedagoškoj godini.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content