Međunarodni dan darivanja knjiga: Knjižnica i čitaonica Pitomača darivala knjige školama i vrtiću na području općine

Danas (ponedjeljak) osim Valentinova obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

U povodu toga Knjižnica i čitaonica Pitomača odlučila je ovaj dan obilježiti na posebna način te su tako slikovnicu „Grga traži obitelj“ autora Tome Vega darovali školama i vrtiću na području općine Pitomača te KBC-u „Sveti duh“ u Zagrebu.

– U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga Knjižnica i čitaonica Pitomača odlučila je razveseliti svoje sadašnje, ali i buduće korisnike te smo donirali slikovnice Osnovnoj školi “Petra Preradovića” iz Pitomače, svim područnim školama na području naše općine, Dječjem vrtiću “Potočnica” iz Pitomače te dječjem očnom odjelu Kliničkog bolničkog centra “Sveti Duh” u Zagrebu – kaže nam knjižničarka Irena Gavrančić.

-Za donaciju upravo ove slikovnice odlučili smo se jer ova dirljiva i poučna priča koja nam govori o željama, strahovima, nadama, boli i veselju, a djeci i odraslima će približiti život djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Isto tako djeca mogu vidjeti razliku između obiteljskog života i života djece u domu te je ovo prva slikovnica u Republici Hrvatskoj koja je namijenjena i za djecu i za odrasle – dodaje Irena.

Slikovnica „Grga traži obitelj“ je priča o dječaku koji živi u Domu za nezbrinutu djecu i s nestrpljenjem čeka dan kada će dobiti roditelje i obitelj koju će zvati svojom. Također ova slikovnica se ističe po tome što je ovo prva slikovnica koja je u potpunosti prilagođena čitateljima s disleksijom.

Nešto više o samoj slikovnici i autoru možete čuti na online promociji koja će se održati 20. veljače s početkom u 18 sati na Facebooku stranici Knjižnice i čitaonice Pitomača.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content