Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama: Jedna od tri žene u svijetu žrtva je nasilja

Sedmu godinu za redom Osijek se uključio u najveću globalnu plesnu kampanju “Milijarda ustaje” usmjerenu protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Kampanja je pokrenuta na Valentinovo 2012. godine, a započela je kao poziv na akciju jer će, prema podacima Ujedinjenih naroda, jedna od tri žene u svijetu tijekom svog života biti žrtva nasilja.

Svojom su nazočnošću ovu akciju u Osijeku podržali zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić te načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece.

-Grad Osijek podržava ovu akciju. Kao žena i kao majka poručujem da za nasilje nema mjesta nigdje u svijetu, pa niti u našem gradu Osijeku – izjavila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

Za tekst
foto: Grad Osijek

-Podupiremo ovakve akcije i želimo da se nasilje prevenira i da se nikada ne ponovi – prisutnima je poručio zamjenik župana Miletić.

Nacionalnom preventivnom projektu “Živim život bez nasilja” koji provodi policijska uprava Osječko-baranjska pridružili su se Gradsko društvo Crvenog križa grada Osijeka, Ravnateljstvo civilne zaštite, Dom učenika Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas Osijek, Srednjoškolski dom Osijek, Društvo naša djeca te plesni studio SHINE.

U kampanju je uključeno oko 200 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava u gotovo svim velikim gradovima.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content