Održana početna konferencija projekta „Igraonica sreće“ Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača

U Dječjem vrtiću „Potočnica“ danas (četvrtak) je održana početna konferencija projekta „Igraonica sreće“. Riječ je o projektu kojemu je nositelj Dječji vrtić „Potočnica“ u partnerstvu s Općinom Pitomača. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.553.396,61 kuna te je financiran u stopostotnom iznosu od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt će se provoditi 20 mjeseci, a zahvaljujući njemu bit će zaposleni stručni suradnik, odgojitelj, kuharice i spremačice. Cilj projekta je usklađivanje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključene u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Pitomača.

Početnoj konferenciji, uz ravnateljicu Dječjeg vrtića Mariju Jakelić i zaposlenike vrtića, nazočili su i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te direktor tvrtke Draft d.o.o. Davor Deskar.

Program konferencije je vodila ravnateljica Dječjeg vrtića Marija Jakelić te istaknula kako je ovaj projekt usmjeren prema kvalitetnijem boravku djece u vrtiću.

– Naš cilj je ulaganje u trajno podizanje razine kvalitete odgoja i obrazovanja djece u našem vrtiću. Svi zajedno trudimo se napredovati i rasti u našoj stručnosti kako bismo onda i djeci pružili kvalitetan rast, razvoj, odgoj i obrazovanje – istaknula je ravnateljica Jakelić te naglasila kako su upravo djeca razlog prijave i realizacije ovog projekta.

20220224_120300

Prisutnima se obratio i načelnik općine Željko Grgačić te istaknuo kako se u vrtić ulaže puno te da je općina Pitomača uvijek na raspolaganju u svakom segmentu rada i djelovanja vrtića.

– Jako puno ulažemo u Dječji vrtić, kako ovim sadašnjim proširenjem koje je u tijeku, tako nam je u planu i novi vrtić u Starome Gracu. Projekt je prijavljen te se nadamo da će proći i da ćemo moći omogućiti svoj djeci koja su trenutno da čekanju da krenu u vrtić te time zadovoljiti sve potrebe naših mještana – rekao je načelnik Željko Grgačić i zahvalio svima na uspješnoj prijavi ovog hvalevrijednog projekta.

Projektom će se omogućiti produljenje radnog vremena vrtića od 16 do 20 sati te će se provoditi šest edukativnih radionica i igraonica (eko, dramska, engleska, sportska, likovna i glazbena dok će informatička radionica biti u razvoju) za djecu predškolskog uzrasta iz dječjeg vrtića, a odgajateljice su prisutnima ukratko prestavile svaku radionicu.

– Projekt „Igraonica sreće“ je zapravo nastavak uspješno provedenog projekta „Igraonica sreće 1“. Projektom će se omogućiti produljeni broavak rada Dječjeg vrtića i to je najbitnija stavka. Kroz projekt će se zaposliti pet osoba koji su nužni da bi se zadovoljili svi kapaciteti rada i kvalitetnog djelovanja vrtića. Uz navedeno također će sufinancirati osposobljavanje kadra Dječjeg vrtića radi provedbe radionica koje će obogatiti već jako dobru ponudu koju vrtić pruža. Nadamo se da će kroz trajanje ovoga projekta biti ispunjeni svi zadani ciljevi. Kroz ovaj projekt gledamo već prema budućim ciljevima, a sve u svrhu zadovoljavanja predškolskih aktivnosti – rekao je direktor tvrtke Draft d.o.o. Davor Deskar.

Projekt je nastao u okviru otvorenog poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projektni prijedlog je uspješno izradila tvrtka Draft d.o.o.

(www.icv.hr, ib: foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content