Općine Čačinci i Voćin pokrenuli inicijativu za osnivanjem zajedničke Turističke zajednice

U konferencijskoj dvorani Eko točke Jankovac održan je sastanak na temu formalnog udruživanja Turističke zajednice Općine Čačinci i Općine Voćin, uz nazočnost načelnika općine Čačinci Alena Jurenca i načelnika općine Voćin Predraga Filića, kao i direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić, direktorice Turističke zajednice Općine Čačinci Ane Marunice i direktora Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislava Galića.

Na sastanku se govorilo o formalnom udruživanju Turističke zajednice Općine Čačinci sa susjednom Općinom Voćin zbog racionalnijeg korištenja ljudskih, financijskih i prostornih resursa u turizmu na području te dvije općine.

Naime, obje općine nalaze se na području Parka prirode Papuk, odnosno dva najveća turistička aduta djeluju upravo na području općine Čačinci odnosno općine Voćin – Park šuma Jankovac i Geo info centar Voćin.

– S obzirom na to da nam je Papuk jedna snažna turistička poveznica osnivanjem jedne racionalne turističke zajednice smatram da bi došlo do zajedničke sinergije koja bi uspješno upravljala turističkim potencijalom, razvojem svojih turističkih proizvoda i promovirala destinaciju, što je i sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma – izjavio je načelnik Jurenac.

274716258 1829488877248470 6792003310966726033 n

– Općina Voćin pozdravlja tu inicijativu i svjesna je svih ogromnih potencijala s kojima raspolaže. Naime, otvaranjem Geo info centra u Voćin pristiže velik broj posjetitelja koji uz sam obilazak posjetiteljskog centra traže i dodatne sadržaje na kojima se pod hitno mora raditi kako bi i domicilno stanovništvo ostvarilo dodatne prihode – izjavio je načelnik Filić.

Kao primjer dobre prakse sastanku je nazočio i direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić koji je informirao prisutne o pravnom postupku formalnog udruživanja, kao i brojne benefite koje im je udruživanje donijelo. Naime, Općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić udružili su se u jednu formalnu Turističku zajednicu kojom zajedno upravljaju te poštujući prostornu cjelovitost i potrebe svake jedinice uspješno rade i djeluju na tom području.

– Kako sukladno Zakonu udruživanje turističkih zajednica mora se voditi načelom prostorno funkcionalne cjelovitosti ova inicijativa sve to ispunjava tako da je podržavam i smatram kako će imati više mogućnosti za financiranje javljajući se na javne pozive iz Fonda za formalno udružene turističke zajednice – zaključila je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content