Grofinjero, Dvorska bajka, Zlatni jelen i Posebni pijetao novi su suveniri koji pričaju ‘storiju’ o Suhopolju, obitelji Janković i suhopoljskom dvorcu

U Centru za posjetitelje “Dvorac Janković” u Suhopolju večeras (srijeda) je održana prezentacija novih suvenira nazvanih “Grofinjero”, koji će ubuduće biti dostupni posjetiteljima ovog dvorca bogate povijesti.

Riječ je o zanimljivim ilustracijama grofa (Grofinjero) i grofice (Dvorska bajka), Zlatnog jelena i Posebnog pijetla. Spomenute ilustracije se nalaze na ženskim i muškim majicama te eko platnenim vrećicama.

– Kao i inače u suhopoljskom dvorcu Janković okupljamo sve ono najbolje što naša lokalna zajednica nudi. Naši gosti su već navikli na razne delicije, a ovoga puta smo se malo odmaknuli od toga te u suradnji s lokalnom umjetnicom Anjom Duršot osmislili novi set suvenira “Grofinjero” koji će, vjerujem, svima biti izuzetno zanimljivi. “Grofinjero” priča priču o Suhopolju, obitelji Janković, suhopoljskom dvorcu. Jelen je ovdje jer je u Suhopolju nekada bilo omiljeno svratište Kod Zlatnog jelena, a jedna ilustracija predstavlja domaćeg pijetla. Sve te ilustracije implementirali smo na majice i platnene vrećice, pa ih možete nositi na sebi ili sa sobom. I ovime želimo obogatiti našu ponudu, posebno jer bilježimo velik broj i posjeta i noćenja i rezervacija, pa nas veseli buduće razdoblje kada ćemo ‘pandemijske vijesti’ ostaviti iza sebe – rekla nam je direktorica Centra za posjetitelje “Dvorac Janković” Sanja Sudar.

IMG_0916-Custom

Anja Duršot ove je ilustracije osmislila i realizirala u suradnji s višom kustosicom etnografske zbirke Gradskog muzeja Virovitica Jasminom Jurković Petras te grafičkim dizajnerom Igorom Barčancem.

– Uvijek sam gajila ljubav prema slikanju i gotovo da se ne sjećam perioda kada se time nisam bavila. Ideja za ovaj suvenir došla je spontano i sve je bilo brzo. Od ideje do realizacije prošla su tri tjedna i sve nam je odlično leglo. Kada sam vidjela grofovu fotografiju, odmah sam uočiča njegove brkove i čarape. I to je bilo to – kazala je Anja Duršot i nazočnima pojasnila kako je nastala ilustracija grofa s kojeg najviše “strše” brkovi i čarape koje “probijaju ispod kraćih hlača”.

IMG_0929-Custom

Na predstavljaju “Grofinjera” bili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett Škvarić, pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalne djelatnosti i prostorno uređenje općine Suhopolje Goran Doležal, suhopoljski župnik Ljubo Krmar…

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content