Sjednica slatinskog Gradskog vijeća: Načelnik Sertić iznio informaciju o stanju sigurnosti na području PP Slatina

Jučer (utorak) je u Hrvatskom domu u Slatini održana 5. sjednica slatinskog Gradskog vijeća. Sjednica je započela izmjenama i dopunama Dnevnog reda, koji se s 13 popeo na 17 točaka.

Od 15 vijećnika sjednici je nazočilo njih 13, koji su većinom ruku izglasali sva razmatranja, prijedloge, odluke, izvješća.

Gradski vijećnici su razmotrili i informaciju o stanju sigurnosti na području grada Slatine, koju je iznio načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić.

– Prošla 2021. godina i ovaj prvi dio 2022. godine bili su vrlo zahtjevni s obzirom na ovu COVID situaciju, kako za građane tako i za policijske službenike, što se tiče zaštite i očuvanja samog zdravlja, a ujedno tako i stanja same sigurnosti na području pod ingerencijom Policijske postaje Slatina. Što se tiče kaznenih dijela za 2021. godinu, na području PP Slatina evidentirali smo sveukupno 461 kazneno djelo, dok za isti period 2020. godine smo evidentirali 255 kaznenih dijela, te vidimo jedan negativan statistički trend – rekao je načelnik Sertić, te dodao da je prošle godine ukupno razriješeno 93,49 posto slučajeva, što je povećanje u odnosu na prethodnu 2019. godinu kada je ta brojka iznosila 81,18 posto.

– Gledajući ovu i prošlu godinu, što se tiče kaznenih dijela teške krađe i krađe, evidentirali smo 237 kaznenih dijela općeg kriminaliteta, dok smo 2020. godine 153. Sam ovaj dio porasta općeg kriminaliteta ne treba biti zabrinjavajući za naše sugrađane. Naime, radi se o jednoj seriji kaznenih djela teške krađe i krađe, a tiče se sakralnih objekata, gdje smo obzirom na počinjena kaznena djela uspjeli otkriti počinitelje. Što se tiče gospodarskog kriminaliteta, prošle godine je evidentirano 127 takvih dijela. Što se tiče prometnih nesreća, došlo je do blagog povećanja, tako smo prošle godine sveukupno evidentirali 159, dok smo 2020. godine evidentirali 141 prometnu nesreću. Nažalost, što se tiče poginulih osoba i mi na području PP Slatina smo evidentirali tri prometne nesreće s poginulom osobom, dok za isti vremenski period u 2020. godini smo imali jednu smrtno stradalu osobu u prometnoj nesreći – ističe Sertić.

273055708 1142318693240935 2339746228030431395 n

– Za 2021. godinu na području PP Slatina sveukupno smo evidentirali 3987 prekršaja u prometu, dok za isti period u 2020. godini smo evidentirali 3712 prekršaja, a riječ je o prekršajima prekoračenja brzine, alkoholiziranosti vozača, korištenja mobitela u vožnji i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Što se tiče prekršaja protiv javnog reda i mira, 2021. godine smo evidentirali sveukupno njih 86, dok smo 2020. godine evidentirali 104 prekršaja – rekao je, dodavši da stanje sigurnosti na području Policijske postaje Slatina ocjenjuje zadovoljavajućim.

– Mi ćemo i nadalje nastaviti intenzivirati naše postupanje za ova četiri prekršaja u cestovnom prometu, te ćemo i dalje biti uključeni u zaštiti pučanstva vezano za zaštitu od zaraznih bolesti – istaknuo je načelnik Sertić.

Također, na ovoj sjednici održan je i izbor predsjednika i članova nekoliko odbora i povjerenstava za koje je prijedloge iznio predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Tomo Tomić.

Tako je za predsjednicu Odbora za predstavke i pritužbe imenovana Tamara Palčić, dok su članovi Martina Tepeš, Svjetlana Carić, Izabela Jelačić i Tomo Tomić. Nova predsjednica Odbora za razmatranje problematike ostvarivanja prava nacionalnih manjina je Ksenija Plantak, a članovi su Dario Vrbaslija, Jovana Prpić, Dragana Uvalić i Ljubinka Pavlović. Na čelo Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izabran je Davor Žubrinić, dok su članovi istoga Perica Medvedović, Tomislav Vukovski i Dalibor Medved. Za predsjednika Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova izabran je Denis Ostrošić, dok su članovi Damir Jakšić, Ksenija Plantak, Dario Vrbaslija, Igor Fazekaš, Srđan Đuričić i Zorica Varga.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

IMG 2274 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content