U Orahovici potpisani ugovori o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija

Gradonačelnik Saša Rister potpisao je ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendije grada Orahovice za školsku/akademsku 2021/2022. godinu. Pravo na ostvarenje stipendija za učenike srednje škole u mjesečnom iznosu od 400 kuna ostvarilo je dvoje učenika 1. godine srednje škole i jedan učenik 2. i viših godina srednje škole, dok je pravo na studentsku stipendiju u iznosu od 800 kuna ostvarilo dvoje studenata 1. godine i dvoje studenata 2. i viših godina studija.

Na Javni natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija pristiglo je 23 prijave i to njih 9 za učeničke i 14 za studentske stipendije. Prilikom pristiglih prijava utvrđeno je da nisu sve pristigle prijave imale potpunu dokumentaciju propisanu Javnim natječajem, te se kao takve nisu razmatrale.

Prilikom ocjene kandidata o ostvarivanju prava na stipendije bodovali su se sljedeći elementi: prosjek ocjena, socijalni status kandidata i zanimanja koja su deficitarna na području grada Orahovice, a sve prema Odluci o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija grada Orahovice.

– Svakako bih se zahvalio svima koji su se prijavili na Javni poziv grada Orahovice. Također moram reći i to kako nam je temeljem odluke dvije stipendije ostalo neiskorišteno. Naknadno ćemo odlučiti hoće li novi Javni poziv biti raspisan za učeničke ili studentske stipendije, te će se nakon toga raspisati novi Javni poziv kako bi se iskoristila sva predviđena financijska sredstva namijenjena za stipendiranje, a sve u svrhu toga kako bi im olakšali njihovo školovanje/studiranje – poručio je gradonačelnik Rister.

(radioorahovica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content