VALENTINOVO Dan kada ljubav možete osjetiti u zraku, evo kako će ga obilježiti virovitički romantici

Dan zaljubljenih odnosno Valentinovo najromantičniji je dan u godini koji se obilježava diljem svijeta. To je dan kada pokazujemo zahvalnost i ljubav prema svojim voljenima, najčešće u obliku cvijeta ili nekog drugog poklona.  

Ruže, pokloni i osmjesi danas vladaju ulicama Virovitice, pa se tako i sve crveni u znaku ljubavi. Dan je to kada cvjećarnice i zlatarnice rade punom parom. 

Najčešće se za ovaj „ljubavni“ dan kupuju ruže, pa je ponuda ovog popularnog cvijeta u cvjećarnicama zaista bogata. Od popularnih „flower box“ aranžmana, buketa, do ruže umotane u ukrasni papir. U virovitičkim cvjećarnicama to su nam i potvrdili, pa su za ovo Valentinovo naručili i po tisuću ruža, koje, kako kažu, uvijek sve i prodaju. 

– Valentinovo je stvarno jedan lijep znak pažnje našim damama. Cvijeće je zahvala za svu onu pažnju, nježnost i ljubav koju obostrano pružamo jedan drugome, jer život bez žena bi bio prazan – rekao nam Leo Škrinjarić, kojega smo zatekli s ružom u ruci na putu do svoje drage. 

Osim cvijeća, za Valentinovo se najčešće poklanja i nakit. Od naušnica, ogrlica, narukvica do zaručničkog prstenja i pitanja koje svaka žena želi čuti, a iz virovitičkih zlatarnica otkrivaju nam kako će i danas biti takvih sretnica. Prošli tjedan imali su pregršt posla.

– Svašta se kupovalo, ogrlice s posebnim posvetama na privjescima, naušnice, narukvice, ali ove godine je bila jako velika potražnja za zaručničkim prstenjem, tako da će danas vjerojatno biti puno zaruka – kažu nam iz jedne virovitičke zlatarnice.

No, Valentinovo nikako nije dan samo za zaljubljene nego i podsjetnik kako je ljubav potrebno dijeliti sa svim dragim ljudima svakoga dana.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content