Varalice preprodavale poklonjenu odjeću iz grupe Sharing is caring Virovitica, nakon što su ih otkrili, okrenuli se protiv administratora

Iako smo poznati kao narod velika srca koji će uvijek svima pomoći, nažalost postoje primjeri ljudi među nama koji pokazuju i svoje najgore lice. Neki od njih vezani su uz slučaj Facebook grupe Sharing is caring, koji su ovoj hvalevrijednoj inicijativi zagorčali život do te mjere da su administratori grupu morali – ugasiti.

Što se dogodilo, pitali su se brojni članovi navikli na platformu na kojoj mogu razmjenjivati odjeću, obuću i druge korisne predmete koji bi od dobročinitelja brzo i lako trebali doći do onih u potrebi. Odgovorili su sami admini: varalice koje su iskorištavale tuđu dobrotu za vlastitu zaradu, nakon što su bili prokazani, okrenuli su se protiv administatora grupe i javno ih vrijeđali.

Da stvar bude gora, pokrenuli su vlastitu “kampanju” tako što su ih, koristeći njihove privatne fotografije, ocrnjivali kao prevarante i slično. Slučaj je prijavljen policiji.

Ovo su detalji.

– Facebook grupa Sharing is caring Virovitica okupila je na jednom mjestu više od 3100 članova s područja cijele županije. Uz poticanje i edukaciju članova za implementaciju koncepta kružne ekonomije još uporabljivih predmeta i stvari, grupa je organizirala i razne humanitarne akcije u suradnji s brojim osnovnim školama (na području županije), Glazbenom školom “Jan Vlašimsky” te Gradskim društvom Crvenog križa. U prosincu 2020. godine na inicijativu administratorica grupe pokrenuta je velika humanitarna akcija božićnog darivanja djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja na području cijele županije i na taj način, zahvaljujući velikom odazivu članova grupe, skupilo se više od 150 darovnih paketa. Istog mjeseca, nešto kasnije, grupa također pokreće još jednu veliku humanitarnu akciju za žrtve stradale potresom kod Petrinje. Osim hrane i opreme za djecu, kuhinjskog i građevnog materijala, članovi grupe stali su tik uz rame gospodinu Saši Oseničkom i pridružili se kampanji 53nja u srcu te pomogli izgraditi kuću za jednu obitelj.

Zbog sve učestalijih pokušaja zlouporabe, profitiranja od grupe odnosno dobre volje i namjere velikodušnih članova te uznemiravanja i prijetnji administratorima grupe i njihovoj obitelji, stranica je, na veliku žalost administratora i poštovanih članova, trajno uklonjena. Puno je truda i slobodnog (privatnog) vremena s naše strane uloženo u traženje načina da iskomuniciramo potencijalne probleme s članovima grupe te da ih na neki način pokušamo zaštititi, kao i spriječiti njihovo materijalno oštećivanje, no prevagnula su uporna nedjela i sabotiranje pojedinaca.

Brojnost, edukacija i volja članova za održavanjem koncepta inicijative je ono što je održavalo grupu živom i zato ovim putem želimo zahvaliti bivšim članovima i suradnicima i isto tako se nadamo da ih zlodjela pojedinaca neće obeshrabriti u daljnjem kako, humanitarnom, tako i zero waste djelovanju – poručili su.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content