Virovitički autor Zlatko Erjavec Slatinčanima predstavio svoju drugu zbirku priča “Žena koja je voljela kosilice”

U četvrtak, 10. siječnja, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina ugostila je Zlatka Erjaveca, virovitičkog pisca koji je došao predstaviti svoju drugu zbirku priča pomalo neobičnog naziva “Žena koja je voljela kosilice”.

Prisutne je na početku pozdravila nova ravnateljica slatinske Knjižnice Neda Mađarac, a čestitke joj je ovim povodom uputila moderatorica večeri Melita Schmitz.

Na ovoj književnoj večeri moglo se saznati da ovaj umirovljeni Virovitičanin piše tek četiri godine, a ‘eksplozija’ svega što se skrivalo u njemu i što je htio reći dogodila se kao rezultat posjećivanja književnih večeri u virovitičkom kafiću na željezničkom kolodvoru koje je organizirao virovitički književnik, dramaturg i glumac Robert Roklicer.

Za sada je objavio dvije zbirke priča, a nije siguran hoće li i njegove pjesme biti združene u jednu zbirku. Sa izdavačima Erjavec nije imao problema, rekao je da je do njih došao lagano, igrom slučaja i da je sve išlo preko prijatelja.

Zbirka priča Zlatka Erjaveca “Žene vole pametne muškarce” bila je najčitanija knjiga 2019. godine u virovitičkoj Knjižnici.

Književnu večer dodatno je uljepšao Marko Teskera izvođenjem nekoliko prigodnih glazbenih točaka.

(www.icv.hr, adf, tks)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content