Završna konferencija projekta „2M2C – Glazba nas pokreće kultura nas spaja”

U sklopu prekograničnog projekta „2M2C – Glazba nas pokreće kultura nas spaja” u okviru Interreg V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. održana je Završna konferencija u mađarskom Centru Szigetvari Tankeruleti. Na konferenciji su prisustvovali Csaba Nagy, predstavnik mađarskog parlamenta, Laszlo Bognar, pročelnik za školstvo, Ildiko Kramer Kahleszne, ravnateljica Škole partnera iz Mađarske, ravnateljica COOR Virovitica Stanislava Đurčević te djelatnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i djelatnici mađarske škole. Obje škole i govornici istaknuli su kako su zadovoljni provedbom projekta unatoč otežanim uvjetima za provođenje nekih aktivnosti zbog pandemije. Upoznavanje dvaju centara koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i razmjena iskustava i znanja njihovih djelatnika prepoznata je kao najveća vrijednost projekta uz naravno vrijednu materijalnu opremu i edukacije koje su ostvarene. Kako sam naslov projekta i govori, da nas glazba pokreće, kao jezik koji razumiju svi – bez obzira na jezične barijere, pokrenuo je suradnju dvije škole koja će se vjerujemo nastaviti i dalje.

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica danas se održava izložba učeničkih radova i podjela slikovnice koja je izdana u okviru projektnih aktivnosti.

– Zahvaljujem svim partnerima na projektu te osobito djelatnicima našeg i mađarskog centra koji su uspješno proveli projektne aktivnosti. Kroz projekt je ostvarena suradnja i prije svega jedno vrijedno poznanstvo te se otvorio prostor za nove ideje. Inovativnost i jačanje kapaciteta našeg rada s djecom s teškoćama je temelj za kvalitetan rad. Kroz projekt se nabavila oprema koja će prije svega koristiti našoj djeci, modernizirati njihov svakodnevni život u školi i omogućiti nam da i dalje njegujemo kreativnost i učenje o vlastitoj kulturi i kulturi naših susjeda u Mađarskoj – rekla je ravnateljica COOR-a Stanislava Đurčević. 

Nositelj navedenog projekta vrijednog 179.149,06 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 152.276,70 eura je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, a partneri na projektu su mađarski Centar Szigetvari Tankeruleti i Razvojna agencija VTA. Rok za provedbu projekta bio je 20 mjeseci (15. lipnja 2020 – 14. veljače 2022.). Osnovni ciljevi projekta bili su uspostavljanje prekogranične suradnje ustanova u kojima se školuju učenici s teškoćama u razvoju, kroz aktivnosti omogućiti povezivanje dviju nacija, brisanje granica, prevladavanje različitosti te stvaranje zajedništva.

“Sadržaj je isključiva odgovornost Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

logici coor

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content