Minute za tebe: Ostani miran kada te napadaju i grizu

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojoj ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Danas Isus izgoni đavla, neki su se divili, a drugi su pak bili brzi u optužbama… I na kraju se digne rasprava kojom vlašću čini ovaj egzorcizam. Naravno da oni kojima smeta Božja ljubav prema ranjenom i bolesnom ide toliko daleko da će reći za Pravednika da surađuje s neprijateljem kako bi se pokazao moćnijim. I tako ispada po riječima nekih da Isus čini to što čini po Beelzebulu, poglavici đavolskom….

Eh, kad bi tako netko želio isprovocirati tebe ili mene, vjerojatno bi i uspio izvuči koji povišen ton ili ružan pogled. U tren bismo došli do svađe i što bi na kraju ostalo od pokušaja dobrog djela? Zlobnici bi trljali ruke jer su te uspjeli diskreditirati i prikazati kao zloga, onaj jadan kojem pomažeš bi osto kratkih rukava, a ti ili ja puni gorčine i bijesa otišli bi svojim poslom i rekli da se ipak ne isplati biti dobar u životu.

Isusova tajna je jednostavna – ostani miran kada te napadaju i grizu. Rekao je jednom: “Ne brinite što ćete govoriti kada vas budu prozivali i optuživali – Duh Sveti govorit će za vas.” I doista, u miru Isus raskrinkava zle i podle i prokazuje da njihova logika ne valja.

Štoviše, umjesto da bude ponižen, on dokazuje da je po njemu došlo kraljevstvo Božje.
Na kraju Isus kaže i tebi i meni – tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire, rasipa. Budimo zato uz Isusa koji liječi, umiruje, tješi, hrabri…

(www.icv.hr, foto: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content