Dan žena obilježen i na virovitičkim cestama: Policijski službenici žene prvo zabrinuli, no potom im izmamili osmijeh na lice

U povodu Međunarodnog dana žena koji se obilježava danas, 8. ožujka, Policijska uprava virovitičko-podravska organizirala je preventivnu, ali i prigodnu akciju.

Na nekoliko točaka u gradu Virovitici vozačice osobnih automobila i biciklistkinje izdvojene su iz prometa, no ne kako bi ih se ukorilo ili kaznilo za prebrzu ili neopreznu vožnju, već kako bi im se čestitao „njihov“ dan te im se uručio i simpatičan poklon za Dan žena. Čestitke nisu zaobišle niti pješakinje. Mali znak pažnje u obliku džepnog ogledala uručen im je uz „upozorenje“ da nastave biti oprezne kao i dosad, te da ga koriste kada ne voze.

Nešto više o ovoj hvalevrijednoj i simpatičnoj akciji rekla je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu PU virovitičko-podravske Anita Relić.

– Odlučili smo nagraditi, na neki način, sve naše sudionice u prometu i želimo da im ovaj mali znak pažnje ostane u sjećanju kao znak da u prometu uvijek treba biti oprezan – rekla je A. Relić te dodala kako je s 31. prosincem 2021. godine na području naše županije vozačicama izdano 167 vozačkih dozvola za upravljanje mopedima i motociklima, 89 dozvola za teretna vozila, te 8 za autobuse.

WhatsApp-Image-2022-03-08-at-11.31.00

Jedna od onih vozačica koje su zaustavljene sa zbunjenim izrazom lica koji se ubrzo pretvorio u iskreni smijeh je i Virovitičanka Marija, koja nije krila iznenađenost i oduševljenje akcijom, ali i simpatičnim poklončićem kojeg joj je uručio policijski službenik.

– Jako me iznenadila ova akcija! Super ste, ovo je baš lijepo. Već sam se zabrinula kad ste mi pokazali da stanem, nisam ni jurila, sigurnosni pojas imam. Baš ste dragi, hvala vam – s osmijehom na licu je rekla naša sugrađanka Marija, te također izmamila osmijehe na lica policijskih službenika.

Kako je protekla ova akcija koja ravnodušnim nije ostavila niti jednog njenog sudionika, pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, eat; foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content