DVD Crkvari održalo 70. godišnju, izvještajnu skupštinu: Najveći i najljepši poklon za sedamdeseti rođendan bilo bi vatrogasno vozilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crkvari održalo je svoju 70. redovnu, godišnju skupštinu kojoj su nazočili i gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina, predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić te članovi društva.

Izvješće o radu podnio je predsjednik društva Denis Belobradić naglasivši kako je DVD Crkvari u 2021. bilo iznimno aktivno.

-Sve ono što smo zacrtali odrađeno je na visokom nivou, a i ono što nije planirano, riješeno je bez problema. Posebno smo ponosni na zajedničku aktivnost izgradnje naše garaže za vozilo koje trebamo dobiti iz Tirola i koje još uvijek čekamo. Koristim ovu prigodu kako bih čestitao našem zapovjedniku Miroslavu Vargi koji je uspješno položio vatrogasni ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima, a također odajemo posebno priznanje i počast našem preminulom dugogodišnjem članu i zapovjedniku Ivanu Belobradiću koji nas je nažalost napustio u 2021. godini – rekao je Denis Belobradić.

Skupstina DVD Crkvari 1

Plan rada u 2022. godini predstavio je zapovjednik Miroslav Varga.

-Kao vatrogasci i dalje smo spremni raditi svoje temeljne zadaće, čuvati ljudske živote i njihovu imovinu uslijed svih nepogoda i nesreća. Naša velika želja, a to bi nam ujedno bio najveći i najljepši poklon za sedamdeseti rođendan je da konačno dobijemo to dugo željeno vozilo. Naravno, planiramo i proslavu 70 godina postojanja, a budući da u ovoj godini nama susjedno selo također ima istu obljetnicu, a Orahovica 140. odlučili smo svoju proslavu održati u 2023. godini – rekao je Varga.

Nakon što su izvješća i planovi jednoglasno usvojeni, obratili su se i gosti, predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić, a potom i zapovjednik VZGO Robert Orina.

-Pozdravljam vas i u ime Vatrogasne zajednice županije i zapovjednice Mateje Fras Venus. Moram vas pohvaliti na operativno vrlo dobro odrađenom poslu kroz 2021. godinu, a kako sam i obećao, kao zapovjednik Zajednice dat ću sve od sebe da to vozilo koje vam je i obećano, dobijete – rekao je Orina.

Skupstina DVD Crkvari 6

-Posebno bih čestitao zapovjedniku Vargi na položenom ispitu te mladim vatrogascima Mateju Rukavini i Dini Belobradiću koji su uspješno položili ispit za zvanje vatrogasac – dodao je Gubeljak.

Gradonačelnik Saša Rister također je pohvalio rad ovog malog, ali iznimno vrijednog društva.

-Vatrogasci su ti koji su uvijek prvi kad je najteže. Vidjelo se to i u Crkvarima kada je prošle godine u ljeto selo pogodila jaka tuča i bilo je poplavljeno nekoliko dvorišta i podruma. Vatrogasci su naravno prvi priskočili i sve spasili. Zahtjevna je godina iza nas, bilo je teško bilo što organizirati, ali ovo društvo je uz svoje prijatelje iz KUD-a i Mjesnog odbora priredilo svojim sumještanima i gostima nekoliko sadržaja i na tome vam zahvaljujem. Ove godine smo za vatrogastvo izdvojili najviše novaca do sada i siguran sam kako će te ih korisno utrošiti, a želim vam godinu sa što manje intervencija, što više ovakvih aktivnosti i druženja – zaključio je Rister.

Skupstina DVD Crkvari 3

Na kraju skupštine zapovjednik VZ grada Orahovice službeno je navedenim vatrogascima Rukavini i Belobradiću uručio diplome za položeni ispit, a potom su gradonačelnik Rister i predsjednik VZ Orahovica Gubeljak uručili društvu poklon u vidu kapa, potkapa i vatrogasnih uniformi.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content