FOTO “Paint and Wine” večer u suhopoljskom Dvorcu Janković: Neočekivani spoj umjetnosti i enologije

Kako povezati kulturnu baštinu, turizam, enologiju i umjetnost, imali smo priliku vidjeti na subotnjoj “Paint and Wine” večeri koja je održana u Centru za posjetitelje “Dvorac Janković” povodom Dana žena.

Slikarsko platno, akrilne boje, druženje, upoznavanje novih ljudi, pozitivna energija i popratna degustacija lokalnih vina dovela je do krajnjeg rezultata – malih umjetničkih djela koja je svatko ponio svojoj kući.

Uz stručno vodstvo lokalne umjetnice Gordane Čurik dva “obojana” sata su prošla u odličnoj atmosferi.

-U samoj najavi eventa na našim digitalnim kanalima, naglasili smo da prethodno slikarsko iskustvo nije važno. Sva dostupna mjesta smo vrlo brzo popunili i okupili polaznike kojima se svidjela ovakva vrsta povezanosti umjetnosti i enologije. Kako je svaka naša polaznica (i jedan hrabri polaznik) jedinstvena osoba, tako je i svaka slika bila različita i posebna. To je ono što smo i željeli postići – da svatko pronađe dijete u sebi, opusti se, uživa i prepusti kistu u stvaranju jedinstvene kreacije. U suradnji s našom lokalnom umjetnicom Gordanom Čurik stvorili smo tako večer za pamćenje, a glavno pitanje polaznica na odlasku bilo je kada će biti sljedeći event. Dvorac Janković je tako još jednom postao mjesto u kojem se traži mjesto više, mjesto koje stvara nove i drugačije sadržaje te mjesto koje povezuje sve ono najbolje što imamo u našoj lokalnoj zajednici. Stvaramo tako turistički proizvod koji je zanimljiv i dostupan kako za domaće tako i za strane goste – kazala je direktorica Centra za posjetitelje Dvorac Janković, Sanja Sudar.

(Centar za posjetitelje Dvorac Janković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content