FOTO Plavšić i Skoko strijelci u domaćem porazu protiv odličnih Varaždinaca, Presečan: Dobra provjera, ali mislima smo već u Čazmi

Vodeća momčad 2. hrvatske nogometne lige gostovala je jučer (utorak) na nogometnom igralištu u Pitomači. Bila je ovo ‘generalka’ domaćih nogometaša pred početak proljetnog dijela prvenstva 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Varaždinska mlada i poletna momčad prezentirala je odličan nogomet i s konačnih 4:2 opravdala ulogu favorita.

Ipak, do početne je prednosti stigla Pitomača u ranoj fazi utakmice i to pogotkom Nikole Plavšića. Rastrčani gosti nakon početnog su zaostatka preuzeli inicijativu i ubrzo preokrenuli rezultat u svoju korist (2:1) do sredine prvog dijela.

Ubrzo nakon toga solo akcija gostujućeg igrača koji je pogodio vratnicu, a potom i odlična obrana domaćeg vratara Zdelara.

Uzvratila je Pitomača iz slobodnjaka kojeg je izveo Marko Matančić, na drugoj vratnici našao se Matej Babić, ali njegovu povratnu loptu ‘očistila’ je obrana Varaždinaca.

PT-VZ-5-Custom

U sastavu Pitomače zbog viroze nije bilo iskusnog Ivana Begovića i Michaela Zorića, a s klupe su u nastavak utakmice, uz nekoliko juniora, ušli Miloš, Paradinović i Skoko. Nisu niti gosti bili kompletni, uz par ključnih prvotimaca izostalo je i nekoliko mladih hrvatskih reprezentativaca.

Svoju dominaciju gosti su okrunili s još dva pogotka, nakon kojih su imali još nekoliko odličnih prigoda, ali sjajno je intervenirao Zdelar. Domaćin je u posljednjih desetak minuta ublažio poraz na konačnih 4:2. Nakon poigravanja gostujućeg vratara precizan je bio Luka Skoko. Svakako treba izdvojiti i raniju prigodu Mateja Babića koji se gotovo sa sredine terena sjurio prema gostujućem šesnaestercu i odlučio za udarac, a to se u ovoj situaciji pokazalo kao lošije rješenje s obzirom da je Milinović bio neometan na drugoj vratnici.

U ovom susretu, u redovima varaždinskog sastava dva pogotka postigao je Niko Domjanić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Petar Havojić i Adriano Bloudek.

Ivan Presecan Custom

-Mi smo već mislima u Čazmi gdje igramo prvo proljetno kolo, a to se itekako vidjelo i na travnjaku. Igrali smo u kombiniranom sastavu, ali sve u svemu, odlična utakmica i dobra provjera kako nama, tako vjerujem i njima. Varaždinska momčad pokazala se kao odlična, dominantnija i rastrčanija što je, s obzirom da igra dva ranga više i da je vodeća momčad 2. HNL i logično. Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Na kraju smo pripremnog perioda i vrlo sam zadovoljan svime što smo napravili. U svim smo pripremnim utakmicama bili na visokom nivou, izuetak je jedino gostovanje u Svetom Martinu na Muri gdje smo uvjerljivo poraženi od domaćeg trećeligaša Poleta. Maksimalan angažman igrača na treningu kroz cijeli pripremni period i vjerujem da će nam se to ovog proljeća vratiti na najbolji mogući način, a to je toliko željeni naslov prvaka – rekao je nakon utakmice Presečan.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković, IB Production)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content