OPĆINA SOPJE U Josipovu svečano otvoren nogometni stadion ”Ciganka”

Kada je načelnik općine Sopje Berislav Androš krajem travnja 2021. godine potpisao Ugovor o izgradnji zgrade sa svlačionicama na nogometnom igralištu u Josipovu, mnogi su Josipovčani, pa i sam predsjednik NK Dinama Dinko Brezec, bili pomalo skeptični. No, izgradnja je tekla po planu uz manje probleme koje je izazvala pandemija vezana uz koronavirus, kao i u mnogim drugim mjestima gdje se nešto gradilo. Kako je izgradnja odmicala, a zgrada počela poprimati vidljive konture, optimizam u Josipovu je rastao.

Danas Josipovo ima jedan lijepo uređen stadion i igrači NK Dinama više neće morati, nakon više od četiri godine od kada je Klub ponovo osnovan, igrati svoje domaćinske utakmice na igralištima susjednih klubova. Tim povodom, završetkom svih radova na stadionu kojeg su Josipovčani nazvali ”Ciganka”, jer se to mjesto u općini Sopje prije Domovinskog rata tako zvalo, jučer (subota) su se na igralištu okupili mještani i njihovi gosti kako bi i službeno otvorili stadion.

275642745 316659517115841 3459134231036109375 n

Na početku svečanosti, poslije izvođenja hrvatske himne koju su ”a cappella” otpjevale članica KUD-a Dika iz Slatine, te odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom šutnje, sva nazočne je pozdravio predsjednik Nogometnog kluba Dinamo Josipovo Dinko Brezec.

– Nogometni klub Dinamo je ponovno osnovan 17. 6. 2017. godine, nakon 20-godišnje stanke. Znači četiri i pol godine i isto toliko nogometnih sezona, naši su igrači morali svoje domaćinske utakmice igrati zapravo kao gosti, a oni koji su u sportu znaju što to znači. Zahvaljujem svim nogometnim klubovima koji su nam u tom vremenu ustupili svoja igrališta. Zahvalu na ovom lijepom zdanju upućujem i načelniku Androšu koji je prepoznao našu težnju za vlastitim stadionom. Općina Sopje je izdvojila znatna sredstva kako bi se izgradile i opremile svlačionice, dopremila sva potrebna infrastruktura, nabavile ograde, kućice za igrače i delegata, i da ne nabrajam, sve ono što je bilo potrebno da stadion dobije ovakav izgled kakav je sada. Također, posebnu zahvalu bih uputio svima koji su odvajali svoje slobodno vrijeme i odradili više od 44 radne akcije na igralištu, kao i svim sponzorima koji su nas potpomagali, i vjerujem da će nam i dalje biti na pomoći. Sada kada imamo vlastito igralište, napravljeno po svim nogometnim standardima, vjerujem da će i naši nogometni rezultati biti puno bolji. Kao što znate, natječemo se u drugoj županijskoj nogometnoj ligi, ali naš cilj je napad i ulazak u prvu županijsku ligu, jer mislim da nam je tamo i mjesto. Uostalom sada imamo sve uvjete, a i igrački kadar da to i ostvarimo – rekao je između ostalog Brezec.

Nekoliko riječi nazočnima uputio je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Od ideje do realizacije ponekad zaista treba nešto vremena, ali s utjecajem i lobiranjem Županije i ovdje nazočnog dožupana Marija Klementa, ali i župana Igora Androvića, uspjeli smo sve realizirati. Sada Josipovo ima jedan uređen stadion, kojim se i klubovi iz većeg ranga ne bi postidjeli. Moram reći da je ulaganje u sport ujedno i ulaganje u mlade, a što smo mi u Općini Sopje prepoznali i dalje ćemo raditi na tome. Ono što mi je posebno drago, baš su ova naša djeca koju uvijek zateknem na igralištu, a i sada ih vidim dvadesetak kako ”naganjaju” loptu – rekao je načelnik Androš.

275817737 316665660448560 5545305028301573676 n

Čestitke načelniku i mještanima Josipova uputio je i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

– I sam sam bio sportaš i znam koliko je teško kada nemate svoj dom, svoje mjesto za treniranje, rad i uvježbavanje, no sada će se sve to promijeniti i vjerujem da ćete svoje zacrtane rezultate i ostvariti – rekao je dožupan Klement.

Nakon govora, predsjednik Brezec, načelnik Androš i dožupan Klement, uz pomoć josipovačke djece, simboličnim su puštanjem balona otvorili nogometni stadion ”Ciganka”. Stadion je posvetio sopjanski župnik vlč. Stjepan Škvorc.

275642745 316661183782341 212118903070181061 n

Uslijedio je najzanimljiviji dio ove svečanosti, revijalna nogometna utakmica između NK Dinama Josipovo i selekcije općine Sopje, koju su činili igrači iz pet ostalih nogometnih klubova s područja općine: NK Slavonac Novaki, NK Vaška, NK Standard Nova Šarovka, NK Grabić i NK Podravac Sopje. Svoje su baratanje loptom na travnatoj podlozi pokazali i načelnik Androš i dožupan Klement. Pobjeda, koju je odnijela selekcija općine Sopje sa 2:1, nije bila prioritet, već je na prvom mjestu bilo dobro se zabaviti, iako su se igrači oba tima doista trudili. 

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content