HALMED: Iz ljekarni se povlači lijek za liječenje angine pektoris

Tvrtka PharmaS d.o.o, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Trimetazidin PharmaS 35 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem (trimetazidindiklorid), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 18033786 navedenog lijeka.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni, priopćili su iz HALMED-a. 

Lijek se koristi kao dodatna terapija odraslih bolesnika u simptomatskom liječenju stabilne angine pektoris.

– Serija lijeka povlači se jer je prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a ustanovljen rezultat izvan specifikacija za parametar gubitak sušenjem.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, kao i drugi lijek s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga povlačenje predmetne serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta- stoji u priopćenju.

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

– Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije – naglašavaju iz HALMED-a.

(www.icv.hr, halmed.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content